Maragall dubta que Valls hagi respectat el límit de despesa

El candidat d'ERC reacciona així a la informació de l''Ara'', que diu que l'exprimer ministre francès va rebre 20.000 euros al mes per part d'un grup d'empresaris

so7b7435

so7b7435 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona i guanyador de les eleccions, Ernest Maragall, ha qüestionat aquest divendres si el candidat de la plataforma BCN Canvi-Cs, Manuel Valls, “va respectar els límits de despesa electoral” a la campanya de les eleccions municipals del 26 de maig.

Ho ha dit en una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press, després que el diari ‘Ara’ hagués publicat que Valls ha cobrat un sou de 20.000 euros mensuals d’un grup d’empresaris.

“Ningú pot al·legar que ara ens assabentem de qui representa i qui hi ha darrere de Manuel Valls. ¿La seva campanya electoral va respectar tots els límits de despesa electoral?”, s’ha preguntat Maragall.

Davant la pregunta sobre si ho denunciarà, ha dit que “només és un pensament” i que no acusa a Valls de res, tot i que sí que ha demanat a la candidata a la reelecció i número dos en les eleccions, Ada Colau, que reflexioni sobre la idoneïtat que la recolzi Valls.

El diari ‘Ara’ ha detallat que Valls va començar a rebre la retribució de 20.000 euros mensuals nets la tardor passada a través d’una ronda de finançament amb un grup d’empresaris barcelonins. Segons aquesta informació, aquest salari hauria sigut una petició del mateix Valls als empresaris per finançar la seva vida a Barcelona i la campanya electoral de la seva plataforma.

Per la seva part, Colau, davant d’aquesta informació, s’ha mostrat convençuda de què aquests empresaris no la volen com a alcaldessa perquè han deixat clar que no volen especuladors a la ciutat: “Valls té els seus motius i els explicarà; jo no soc Valls i no he parlat amb ell”.

Pacte a la Diputació

Notícies relacionades

Maragall també ha alertat que veu “possible” un pacte entre PSC, comuns i Cs per liderar la Diputació de Barcelona com a conseqüència d’un hipotètic recolzament de Valls a un govern municipal format per Colau i el PSC de Jaume Collboni.

“Estiguem atents al que passarà la setmana vinent a la Diputació per entendre si no hi ha conseqüències dels vots de Manuel Valls. Em consta que hi ha converses i gairebé acords amb Cs”, ha apuntat.