negociacions a la moncloa

El Govern insisteix en una investidura de Sánchez al juliol tot i que necessita ERC

«El que s'abstingui s'abstindrà lliurement, no s'ha negociat res», afirma Celaá

zentauroepp48627836 celaa190614134156

zentauroepp48627836 celaa190614134156 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern manté el seu full de ruta intacte i vol intentar la investidura del president en funcions, Pedro Sánchez, al juliol. Segons ha explicat la ministra portaveu, Isabel Celaá, l’Executiu desitja que el debat se celebri el mes que ve, abans de l’aturada d’agost. [Directe: totes les novetats sobre els pactes de govern]

D’aquesta manera, la Moncloa es reafirma en els seus plans, tot i que els cops de porta d’UPN i CC –units al veto a Vox i Bildu– hagin deixat els socialistes en mans d’ERC. Precisament, Celaá ha remarcat que, si els republicans s’abstenen, ho faran “lliurement”, perquè “no s’ha negociat res” amb el partit independentista.

Aquesta mateixa setmana, Sánchez plantejava a Pablo Iglesias “cooperar” però sense una coalició amb els de Pablo Iglesias. Les dificultats de la negociació no desanimen el Govern, que insisteix a intentar-ho al juliol.

O el PSOE o eleccions

Notícies relacionades

“El que s’abstingui s’abstindrà lliurement, no s’ha negociat res”, ha recalcat Celaá, abans de remarcar que només hi ha dues alternatives: un Govern del PSOE o la repetició d’eleccions.

Celaá també ha fet una crida a Ciutadans perquè “reflexioni” i s’abstingui, malgrat que els taronges han conformat una pinça amb el PP al tauler autonòmic.