negociacions després del 28-A

El PP descarta de ple abstenir-se: «És millor per a Espanya que Sánchez no sigui investit»

García Egea demana al líder socialista que expliqui per què «avui renega» els seus socis de la moció de censura

zentauroepp48573076 graf6174  madrid  10 06 2019   el secretario general del pp 190610131425

zentauroepp48573076 graf6174 madrid 10 06 2019 el secretario general del pp 190610131425 / Zipi

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha descartat de ple que el Partit Popular pugui facilitar amb la seva abstenció la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern, que considera un “perill per a Espanya”. Havent-li preguntat expressament si prefereix que hi hagi eleccions abans que la investidura del candidat socialista, ha contestat que el seu partit prefereix que “Sánchez no continuï governant”.

“Nosaltres creiem que és millor per a Espanya que Sánchez no sigui investit. Creiem que és un perill per a Espanya i si facilitem per activa o per passiva la investidura, de totes les accions que Pedro Sánchez fes, una bona part de la societat espanyola responsabilitzaria el PP”, ha emfatitzat per recordar que en aquests mesos “no han vist cap intenció” de complir les propostes en matèria econòmica i territorial que Pablo Casado li va plantejar l’agost a Moncloa.

A ‘Onda Cero’ li han preguntat si prefereix que hi hagi eleccions abans que continuï endavant la investidura de Sánchez, i García Egea ha contestat: “Prefereixo que Sánchez no continuï governant”. Segons ha afegit, les propostes del secretari general del PSOE van en una línia “radicalment en contra” a les que defensa el PP perquè Espanya “avanci i creixi”.

“Un problema de Sánchez”

Per això, ha insistit que “el millor que li pot passar a Espanya és que Pedro Sánchez deixi de ser president. Sé que sona una mica estrany però li podríem demanar sentit d’Estat a Pedro Sánchez i que fes president a Pablo Casado. No ho farem, lògicament, perquè Sánchez ha guanyat les eleccions, però Sánchez és el contrari de Pablo Casado”, ha manifestat.

García Egea ha recordat que Sánchez va aconseguir fa un any els recolzaments per presentar una moció de censura per desallotjar el PP de la Moncloa i li ha aconsellat que busqui entre els “socis” d’aquella moció. “ Aconseguir la investidura és un problema del senyor Sánchez, nodel PP”, ha emfatitzat.

La moció de censura i la “talla política”

A més, s’ha preguntat per què allò que a Sánchez li “va valer en la moció de censura, no li val avui”, cosa que, al seu parer, el PSOE hauria d’explicar. “¿Per què llavors per enderrocar al PP sí es va recolzar en uns socis que avui renega i en canvi demana al PP que l’ajudi? És bastant estrany", ha postil·lat.

Notícies relacionades

El secretari general del PP ha afirmat que Sánchez ha de demostrar que té “talla política digna de ser president del Govern”, sent “capaç de posar d’acord a diferents forces polítiques”, així com demostrar si és capaç d’“aplicar un programa que s’allunyi dels radicalismes”. Segons la seva opinió, en aquell punt evidenciarà l’“altesa de mires i el sentit d’Estat”.

“Demanar al líder de l’oposició que et faci els deures el primer dia de classe és una mica sorprenent. Sánchez hauria d’explorar totes les vies possibles i treballar en un programa de Govern per oferir als seus socis i als espanyols”, ha manifestat el secretari general dels populars, per insistir que Sánchez “no ha demostrat sentit d’Estat” aquests mesos i que el PP no serà “coresponsable” de la política que apliqui Sánchez, com passaria si facilités la seva investidura.