El PSOE acusa el PP i Cs d'"agenollar-se davant de Vox"

Els socialistes carreguen contra el terme "violència intrafamiliar" en els comptes andalusos

Calvo assenyala que es "voreja la ruptura" del Pacte d'Estat contra les agressions masclistes

zentauroepp48614079 adriana lastra190613134526

zentauroepp48614079 adriana lastra190613134526 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

"Inquietant". "No tot s’hi val". "Ideologia de l’odi". "Masclisme". Els socialistes van carregar aquest dijous amb gran duresa contra els nous Pressupostos de la Junta d’Andalusia, pactats pelPP, Cs i Vox, que entre altres mesures inclou la substitució del terme "violència de gènere" pel de "violència intrafamiliar" i treu 600.000 euros dels fons per al’atenció d’immigrants.

Els principals referents del PSOE i el Govern es van centrar a criticar el pacte andalús. Segons el parer dels socialistes, posa de manifest com conservadors i taronges s’han "agenollat" davant del discurs de l’extrema dreta. "Ahir, el PP, Cs i Vox van arribar a un acord que inclou mesures terribles contra la seguretat i la llibertat de les dones i contra la violència de gènere –va assenyalar la portaveu parlamentària del PSOE, Adriana Lastra, després de reunir-se al Congrés amb ERC i JxCat–. ¿Aquest és el model que volen portar el PP i Cs en aquells llocs on vol governar amb la ultradreta? S’abracen amb les ideologies de l’odi  i incompleixen els grans acords de la democràcia. ¿En quin moment van decidir que s’havia de normalitzar aquest discurs, agenollant-se davant de la ultradreta? En el moment que van necessitar els seus vots".

El paral·lelisme

Notícies relacionades

L’acord pressupostari a la Junta arriba en un moment en què al PSOE se l’acusa de fer cessions a l’independentisme català per aconseguir que prosperi la investidura de Pedro Sánchez, prevista per a la primera meitat de juliol. Els socialistes contesten que no hi ha cap "negociació" amb ERC i JxCat, i que ells ja han demostrat que "no tot s’hi val" per tirar endavant uns comptes públics, recordant el que va passar fa uns mesos amb els Pressupostos Generals de l’Estat, que no van prosperar a causa del rebuig de republicans i neoconvergents, que insistien a abordar el referèndum d’autodeterminació per recolzar el projecte del Govern.

"Cs i el PP compren arguments de l’extrema dreta, blanquegen la seva imatge i normalitzen la seva presència institucional", va dir la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que abans va ser consellera d’Andalusia i és, també, la principal favorita per substituir Susana Díaz al capdavant del socialisme andalús. "Ens estan fent tornar dècades enrere –va afirmar la vicepresidenta i ministra d’Igualtat, Carmen Calvo–. Estan vorejant la ruptura del pacte d’Estat contra la violència masclista".