17 febr 2020

Anar al contingut

TRIBUNAL DE DRETS HUMANS

El Tribunal Europeu de Drets Humans rebutja la demanda de Forcadell contra la presó preventiva

La decisió la va prendre al març un únic jutge, cas en què Estrasburg té la «política» de no fer públics els motius per no admetre-la

Acn

El Tribunal Europeu de Drets Humans rebutja la demanda de Forcadell contra la presó preventiva

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha rebutjat la demanda de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell contra la seva situació de presó preventiva, informa l’ACN.

Segons han confirmat fonts del tribunal a aquesta agència, la decisió la va prendre un únic jutge al març, quan va decidir no admetre a tràmit la demanda. Les mateixes fonts indiquen que quan la decisió està en mans d’un únic jutge “la política del tribunal” és no fer públics els motius per declarar-la inadmissible, tot i que sí que es comuniquen a les parts.

Forcadell va registrar la demanda a Estrasburg al gener però després que el jutge ho hagi rebutjat la decisió és “final” i no és possible recórrer. L’expresidenta del Parlament va ser la primera acusada per l’1-O que va portar la situació de presó preventiva davant del TEDH. Llavors, la seva advocada internacional, Jessica Simor, encarregada de la demanda, va explicar que havia sol·licitat que el cas es considerés com a “urgent”.