SOSPITÓS EN LLIBERTAT

Mantenen en llibertat provisional el presumpte homicida d'una sabatera de Sabadell el 2007

En l'última compareixença, la Fiscalia ha sol·licitat mantenir les mesures cautelars de retirada de passaport i compareixences periòdiques

Una empremta del detingut trobada al moneder de la víctima és el principal indici obtingut pels Mossos d'Esquadra

undefined45857519 santa coloma de geamanet 11 11 2018  barcelona violen una ni181113211118

undefined45857519 santa coloma de geamanet 11 11 2018 barcelona violen una ni181113211118 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
EuropaPress

El Jutjat d’Instrucció 5 de Sabadell (Vallès Occidental) ha ratificat la llibertat provisional amb retirada de passaport, prohibició de sortida del territori i compareixences setmanals per al detingut per presumptament haver matat una dependenta d’una sabateria el 28 de febrer del 2007, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Aquest dimecres 12 de juny s’ha tornat a celebrar una compareixença sobre les mesures cautelars per al sospitós, en la qual l’acusació particular ha sol·licitat el seu ingrés a la presó pel risc de fuga, si bé la Fiscalia ha sol·licitat mantenir les mesures cautelars de retirada del passaport i compareixences periòdiques.

La jutge considera en una interlocutòria, consultada per Europa Press, que no existeix prou risc de fuga "que justifiqui l’adopció d’una mesura tan costosa", ja que l’investigat no té antecedents, és nacional, té residència fixa, té prou arrelament perquè té família i ha complert les citacions del jutjat, ni tampoc risc de destrucció de proves.

La instructora ha pres declaració aquest dimecres a tres testimonis, als quals els han exhibit imatges gravades per una càmera de seguretat de la zona on es va produir el crim.

Una empremta clau

El principal indici obtingut pelsMossos d’Esquadra que el sospitós va poder cometre l’homicidi és un informe lofoscòpic que va confirmar que una empremta trobada –trobat al costat del cos– era del detingut. A més, al coll de la víctima, que va morir per un traumatisme cranioencefàlic i per lesió per arma blanca, i que estava estirada a terra, es va trobar una moneda, "de la qual es pot deduir que la manipulació del moneder es va fer quan la víctima ja estava morta".

El principal sospitós és un lampista que la tarda dels fets va estar reparant els llums de la sabateria on es va produir l’homicidi, tot i que segons constava per declaracions de la propietària del negoci, entre les 18 i 19 hores, a l’acabar la feina, va marxar.

Notícies relacionades

Va ser captat per les càmeres de seguretat d’una entitat de la zona anant a les 19.43 hores i tornant a les 20.10 hores, "cosa que el situa a prop del lloc dels fets i dins de la franja horària en què es van produir". La instructora també assenyala les "contradiccions" entre la declaració de l’investigat i altres testimonis en seu policial, i que el sospitós no hagi donat explicacions sobre els indicis trobats contra ell.

Més notícies de Sabadella l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA