DAVANT DEL PARLAMENT EUROPEU

L'independentisme es manifestarà a Estrasburg el 2 de juliol

El Consell per la República fa una crida a fer una "demostració massiva de recolzament a la democràcia i per la llibertat dels presos"

L'ANC ja ha contractat autobusos mentre dirigents d'Òmnium Cultural confirmen que hi assistiran, tot i que l'entitat no convoca

zentauroepp47385584 madrid 16 03 2019  politica  manifestacion independentista e190316202131

zentauroepp47385584 madrid 16 03 2019 politica manifestacion independentista e190316202131 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’independentisme  sumarà una altra capital europea a la seva llista de manifestacions a l’exterior: Estraburg. El Consell per la República ha fet una crida a la mobilització a la ciutat francesa el pròxim dia 2 de juliol, quan se celebra la sessió constitutiva del Parlament Europeu. L’objectiu és fer una "demostració massiva de suport a la democràcia i per la llibertat dels presos polítics" i exigir que es compleixi la resolució del Grup de Treball de Detencions Arbitràries del Comitè de Drets Humans de l’ONU que demana l’alliberament dels independentistes presos i que se’ls doni una indemnització.

Notícies relacionades

De fons, reivindicaran la defensa dels eurodiputats electes, ja que es van començar a moure els fils d’aquesta marxa quan autoritats de l’Eurocambra van impedir l’entrada a l’expresident Carles Puigdemont i a l’exconseller Toni Comín accedir a les instal·lacions belgues per recollir les seves credencials. Tampoc les té encara l’exvicepresident Oriol Junqueras, que ha de rebre el permís del Tribunal Suprem. De fet, tots ells han d’acudir a Madrid i personar-se davant de la Junta Electoral Central per obtenir-les, cosa que propiciaria la detenció dels dos primers al trepitjar territori espanyol. Per aquesta raó, no queda clar que arribin a prendre possessió com a eurodiputats. 

Fonts de l’ANC, que forma part del Consell per la República, informen que ja han contractat autobusos des de les seus territorials per traslladar els manifestants. Per la seva banda, fonts d’Òmnium Cultural expliquen que assistiran a la cita però no convocaran com a organització. Sota l’etiqueta #2JTotsAlParlamentEU a Twitter, un compte anomenat ‘OmplimEstrasburg’ difon els detalls de la convocatòria. JxCat, ERC, Demòcrates i Poble Lliure ja han expressat les seves intencions de participar-hi. La CUP, per la seva banda, encara no ha decidit quina serà la seva implicació.