Iglesias veu en el pacte valencià el preludi d'una coalició amb Sánchez

Unides Podem insisteix a entrar al Govern i neguen que hagin canviat les seves exigències

Els morats adverteixen que seria "matusser" que el PSOE continuï amenaçant amb una repetició electoral

sanchez-iglesias

sanchez-iglesias / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La reunió entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias va suscitar un dubte que ningú va saber resoldre. ¿Què suposa un "Govern de cooperació"? Vint-i-quatre hores després, el líder morat ha trobat en l’acord de la Comunitat ValencianaComunitat Valenciana el millor exemple per explicar què implica, segons la seva opinió, el nou terme que van encunyar: l’entrada de membres de Podem en el futur Executiu. 

"Això és el que per a nosaltres significa fer un govern de cooperació i plural", assegura Iglesias a través de Twitter al·ludint a l’entrada d’Unides Podem-EU en el Govern valencià amb dues conselleries i una vicepresidència verda. Malgrat el canvi de nom –ha passat de 'coalició' a la 'cooperació'–, les seves exigències continuen passant per situar membres morats dins del Consell de Ministres

 

Notícies relacionades

La mateixa opinió ha expressat la portaveu del Consell de Coordinació de Podem, Noelia Vera. "Un Govern de cooperació és el que acabem de conèixer que hi haurà a la Comunitat Valenciana,ha sentenciat en declaracionsLa Sexta. A més, la dirigent morada ha assenyalat que ells mantenen la fórmula que van defensar abans i després de les eleccions: "Que cadascú utilitzi la fórmula semàntica amb la qual se senti més còmode, però per a nosaltres continua sent el mateix".  

Després de la trobada, els socialistes es van mostrar contents per haver aconseguit que Iglesias rebaixés el terme 'coalició' i les implicacions que comporta. Una victòria que amb prou feines els ha durat un dia. Fins i tot Vera ha assegurat que l’hora i vint de reunió entre els dos líders va servir per iniciar "totes les negociacions per construir aquest govern de coalició". Una prova que el canvi de nom no ha calat dins de Podem.