REGIDOR ELECTE

La Generalitat demana que Forn sigui traslladat a una presó catalana

Justícia vol aprofitar que recollirà l'acta com a regidor perquè no torni a Soto del Real

forn

forn / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Serveis Penitenciaris de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya han demanat aquest dimecres al Tribunal Suprem que Joaquim Fornregidor electe de Barcelona per JxCat, ingressi en una presó catalana i no torni a Soto del Real (Madrid) després de la seva participació en el ple de constitució de l’ajuntament de la capital catalana, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

La petició no parteix de la defensa de Joaquim Forn, sinó directament de la Conselleria de Justícia, que té competències transferides en la gestió penitenciària i que és qui ha remès l’escrit per fax a la Sala que jutja els líders del procés independentista. Fonts d’Institucions Penitenciàries del Ministeri de l’Interior han assegurat que el dispositiu encara s’està tancant i que, com en altres ocasions, es complirà amb l’ordenat pel Tribunal Suprem.

Els magistrats van autoritzar aquest dimarts en una interlocutòria que Forn fos traslladat a Barcelona els dies 14 i 15 per participar en el primer ple de l’Ajuntament de Barcelona, però remarcant que anirà acompanyat "de les mesures que garanteixin la seva seguretat" i que el retorn al centre penitenciari d’origen es farà "sense demora ni dilació el dia 15". La Generalitat el que al·lega és que, ja que serà traslladat a Barcelona, Forn ja no torni a Madrid.

Brians 2

Segons ha informat aquest dimecres la Secretaria de Mesures Penals de la Conselleria de Justícia, el trasllat el farà aquest dijous, dia 13, la Guàrdia Civil i el centre de destí establert per la Generalitat serà la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona). La conducció serà especial i directa des de la madrilenya presó de Soto del Real, és a dir, no hi haurà parada a Zuera (Saragossa).

La Conselleria de Justícia ha afegit que divendresl’Àrea Penitenciària dels Mossos d’Esquadra conduirà el regidor fins a l’Ajuntament de Barcelona perquè registri els documents necessaris per fer la declaració de béns i activitats. Dissabte, la policia catalana traslladarà de nou a Forn fins a l’ajuntament, en aquesta ocasió per participar en el ple de constitució, que començarà a les 17 hores.

El Tribunal Suprem serà qui estableixi, en funció de l’hora d’acabament del ple, si el retorn a Soto del Real es farà el mateix dissabte, diumenge o dilluns. El canvi de custòdia entre els Mossos i la Guàrdia Civil es produirà a Brians 2, com a centre de trànsit entre els Serveis Penitenciaris de la Generalitat i Institucions Penitenciàries del Ministeri de l’Interior.

Presentació de documents

Notícies relacionades

En la seva interlocutòria, feta pública aquest dimarts, el tribunal estableix que l’autorització "se circumscriu, de forma exclusiva, a la presentació dels documents precisos davant del registre de la corporació i a la seva assistència a l’acte de constitució de la corporació" i no legitima la presència del senyor Forn "en qualsevol altre fòrum ni institució, pública o privada, diferent de la corporació municipal".

Després de l’acabament del judici aquest mateix dimecres, els polítics jutjats al Suprem poden demanar tornar a les presons catalanes on ja van estar una vegada finalitzada la instrucció. En declaracions a la premsa, el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat avui que veu "probable" que els líders independentistes retornin a la presons catalanes, sempre que el tribunal no hi posi cap impediment.