CANVIS EN L'ENTITAT

Josep Ramon Bosch dimitirà el 26 de juny com a president de la Societat Civil Catalana

L'entitat constitucionalista renovarà la seva direcció en una assemblea de socis extraordinària

L'empresari no formarà part de la nova Junta i s'allunyarà del focus mediàtic

zentauroepp27831165 josep ramon bosch190119173355

zentauroepp27831165 josep ramon bosch190119173355 / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Junta de la Societat Civil Catalana (SCC) ha convocat una assemblea de socis extraordinària el pròxim 26 de juny per executar la dimissió del seu president, Josep Ramon Bosch, i elegir nova direcció, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO.

Bosch va tornar al capdavant de l’entitat constitucionalista que va abandonar al setembre del 2015 després que la cúpula destituísJosé Rosiñol per “presumptes irregularitats administratives i comptables”, tot i que fonts de l’entitat afirmen que el cessament es va donar per discrepàncies internes. De fet, en una roda de premsa conjunta van negar les acusacions de frau.

El president de la fundació, Joan Boscà, fundador de Somatemps i exmilitant del PP, va acceptar l’encàrrec de contractar una gestora temporal que revisés els comptes i repensés l’estratègia de l’entitat. Ja té els informes al despatx, de manera que ja pot presentar-los i abandonar les seves files.

Notícies relacionades

Fonts de l’SCC asseguren que no ocuparà cap càrrec en la nova Junta i que sortirà de la primera línia política. De fet, Bosch ja va aventurar la seva dimissió en l’assemblea de socis del 29 de març sense fixar una data concreta. Des d’aleshores ha desaparegut del focus mediàtic en un període marcat per diferents conteses electorals en què l’entitat no ha volgut participar.

El lideratge de Bosch va ser qüestionat per negar-se a participar en la manifestació de la triple dreta a la plaça de Colón de Madrid, quan va entonar un discurs catalanista i favorable a la immersió lingüística, i també quan va etzibar, en una entrevista en aquest diari, que “si els presos es penedeixen, l’Estat hauria de ser generós”. Tot això li va costar baixes i fortes crítiques tant dins com fora de l’entitat. Bosch es va proposar recuperar un “catalanisme” que propugnés “el diàleg entre catalans”, i exposarà els resultats del seu treball aquest pròxim dimecres en una roda de premsa. Mentrestant, els socis fundadors de l’SCC recullen noms i firmes per forjar una candidatura de relleu.