Sánchez corre contra la «cruel» i «brutal» violència masclista

El president en funcions ha participat en una carrera benèfica pel centre de Madrid

zentauroepp48554707 spain s acting prime minister pedro sanchez takes part in a 190609095217

zentauroepp48554707 spain s acting prime minister pedro sanchez takes part in a 190609095217 / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha expressat aquest diumenge el compromís de les institucions i el conjunt de la societat amb la igualtat i la lluita contra la violència de gènere, que ha definit com “l’expressió més cruel i més brutal contra la desigualtat”.

Sánchez s’ha sumat a la sisena Carrera contra la violència de gènere, que ha recorregut els cinc quilòmetres del perímetre del parc madrileny del Retiro i els beneficis de la qual es destinaran a les víctimas.

Amb aquesta prova, ha destacat el cap de l’Executiu, es pretén demostrar que es vencerà en la lluita contra la violència de gènere, la “xacra masclista” que pateix la meitat de la població.

Ha volgut llançar un missatge de compromís a les víctimes, a les quals ha assegurat que “importen i molt”, i ha ressaltat que ja fa molt va deixar de ser “una qüestió vinculada amb les quatre parets de la mala anomenada llar per a les dones i nens que la pateixen”.

Sánchez a més ha fet una crida a la “no resignació, a actuar i a dir que quan una dona pateix la violència o quan una dona és assassinada [...] no estan soles, que hi ha milions i milions d’espanyols que patim amb elles”.

Notícies relacionades

“Volem treballar per protegir-les, per donar-los oportunitats i prevenir des del sistema educatiu qualsevol prova o indici del que pugui ser la desigualtat o també la violència contra les dones i els seus fills”, s’ha compromès.

El president del Govern en funcions s’ha mostrat especialment agraït perquè “avui es parlarà, un dia més, de violència de gènere en positiu, que la guanyarem i, sobretot, del compromís de tots per erradicar aquesta xacra que tant mal ens fa, que tant ens perjudica i que tant ens obliga a actuar”.