CANDIDAT A BARCELONA

Valls alerta Ciutadans sobre pactes amb Vox

zentauroepp48378256 valls190530102226

zentauroepp48378256 valls190530102226 / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’ex primer ministre francès Manuel Valls, que va liderar la llista de Barcelona pel Canvi-Cs a l’alcaldia de Barcelona, ha mostrat aquest diumenge a la nit "gran preocupació" pelscontactes del seu partit amb Vox i també pelspactes anunciats del PP amb aquest partit.

En diversos missatges a través del seu compte de Twitter, Valls ha marcat així novament distàncies amb la política de Ciutadans respecte a Vox.

Precisament aquest diumenge, els candidats de Ciutadans (Cs) i Vox a la presidència de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado i Rocío Monasterio, respectivament,s’han reunit per primera vegada, a un dia que acabi el termini per negociar la Mesa de l’Assemblea de Madrid.

"Pactes anunciats entre el PP i Vox a moltes ciutats..., reunions de líders de partits constitucionalistes amb Vox... ¿normalitat democràtica? o ¿normalització d’un partit d’extrema dreta? No és el mateix... I no puc amagar la meva gran preocupació", ha sentenciat Valls.

En un altre tuit, Valls considera també que "el futur d’Espanya, de les nostres comunitats o de les nostres ciutats no pot dependre dels separatistes o de l’extrema dreta. Madrid, Navarra, Barcelona... Cadascú ha d’assumir les seves responsabilitats i ser coherent".

Notícies relacionades

Valls també manté discrepàncies amb Ciutadans respecte a l’estratègia a seguir a l’Ajuntament de Barcelona, on el grup de Ciutadans compta amb sis regidors, tres d’independents –entre ells Valls– i uns altres tres militants de Cs.

Mentre Ciutadans es decanta per donar recolzament de forma prioritària al socialista Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona, l’ex primer ministre francès ha anat un pas més enllà i, per evitar que sigui alcalde el republicà Ernest Maragall, s’ha ofert a recolzar fins i tot una eventual investidura de l’actual alcaldessa, Ada Colau, de Barcelona en Comú.