DENUNCIA INCOMPLIMENTS

IU trenca temporalment amb EUiA pel 'cas Nuet'

El coordinador de la formació catalana ha anunciat que cessarà de funcions el dia 14

zentauroepp45302914 barcelona 02 10 2018  pol tica   debate de politica general 190318134000

zentauroepp45302914 barcelona 02 10 2018 pol tica debate de politica general 190318134000 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

L’Assemblea d’IU ha aprovat aquest dissabte "suspendre temporalment" el protocol que manté amb Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), el seu soci a Catalunya, "a causa de l’incompliment reiterat" per part d’aquesta organització, després de la renúncia del coordinador Joan Josep Nuet, ara diputat per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

L’informe aprovat en l’assemblea d’IU, que s’ha celebrat a Madrid, retreu que “membres de la direcció actual d’EUiA han posat en marxa un projecte polític denominat Sobiranistes que s’ha presentat en coalició amb ERC, entrant en conflicte amb l’aposta estratègica d’IU a Catalunya i l’Estat espanyol”.

"El llavors coordinador d’EUiA –Joan Josep Nuet– i altres membres de la direcció del partit han format part de candidatures d’ERC que han competit electoralment amb les coalicions avalades per Esquerra Unida i han continuat formant part de la direcció d’EUiA sense que s’hagin pres mesures", explica el document.

Afegeix que "de fet el llavors coordinador d’EUiA va recollir la seva acta parlamentària i va participar en el primer ple del Congrés dels Diputats sent en aquell moment encara coordinador d’EUiA".

Notícies relacionades

Nuet va comunicar dilluns passat en una carta a la militància la seva renúncia a la direcció d’EUiA i el seu cessament de militància en el partit. Nuet, actual diputat d’ERC al Congrés, va convocar el consell nacional d’EUiA el 14 de juny, dia en què es farà efectiu el seu cessament.

Així mateix, IU anuncia que posarà "en marxa totes les mesures necessàries per garantir la representació d’Esquerra Unida a Catalunya i la cobertura dels militants d’EUiA que defensen la política d’aliances i el programa d’IU".