Cessat el cònsol general a Edimburg després de dir que una Escòcia independent podria tornar a la UE

Miguel Ángel Vecino va afirmar que que no hauria «d'esperar a la cua» per tornar a la Unió

zentauroepp48039633 graf4913  alicante  06 05 2019   el ministro de asuntos exte190508111130

zentauroepp48039633 graf4913 alicante 06 05 2019 el ministro de asuntos exte190508111130 / MORELL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

El Ministeri d’Exteriors té previst cessar aquest dilluns el cònsol general espanyol a Edimburg, Miguel Ángel Vecino, segons ha avançat l’ACN i han confirmat a EL PERIÓDICO fonts del Ministeri. El cessament es produeix després que Vecino afirmés en una carta que si Escòcia aconseguia la independència no hauria “d’esperar a la cua” per tornar a la Unió Europea (UE). 

Fonts del ministeri han concretat a aquest diari que el cessament es produeix ja que consideren que "s’ha extralimitat clarament en les seves funcions al dirigir la carta" ja que "no exerceix funcions de representació política d’Espanya". "No correspon a un cònsol general, i menys sense prèvia concertació amb l’Ambaixador espanyol a Londres, fer aquest tipus de declaracions de naturalesa política", han afegit.

Notícies relacionades

La missiva es va publicar a ‘The National’ i el fins ara cònsol hi expressava la seva opinió, en la línia de la del ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, que va dir que en cas d’acord entre Londres i Edimburg per fer un referèndum, Madrid reconeixeria la nova Escòcia independent perquè no voldria ser “més papista que el Papa”.

Vecino anava més enllà al negar que, després, i des de fora de la UE, una Escòcia independent s’hagués de posar “a la cua”, per darrere d’estats com Turquia o Sèrbia. “L’entrada a la UE no depèn de cap manera d’esperar a una cua”, assegurava el cònsol a la carta.