Fugit de Tànger

Detingut un gihadista que s'amagava a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

Va fugir el setembre del 2018 de Tànger després de la desarticulació per part de les autoritats marroquines de la cèl·lula gihadista de la qual formava part.

cgi / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut un presumpte terrorista que s’amagava a Santa Coloma de Gramenet després d’haver fugit del Marroc el setembre de l’any passat. El detingut, marroquí de 30 anys, va fugir el setembre del 2018 de Tànger després de la desarticulació per part de les autoritats marroquines de la cèl·lula gihadista de la qual formava part. Després de la seva fuga va aconseguir entrar de manera clandestina a Espanya i es va amagar a Santa Coloma de Gramanet.

L’estructura terrorista es dedicava al finançament d’activitats gihadistes per mitjà de la comissió de delictes comuns i tràfic d’estupefaents.

El detingut tenia antecedents per delictes relacionats amb el terrorisme gihadista al seu país d’origen i el 2012 es va intentar desplaçar a Síria per fer la gihad.

Notícies relacionades

Tot i que l’arrestat, M.E.M.J, adoptava en els seus moviments i comunicacions nombroses mesures de seguretat per evitar ser detectat, els agents de la Policia Nacional van aconseguir seguir els seus passos i detenir-lo a la localitat barcelonina on s’amagava. El domicili on vivia va ser escorcollat pels investigadors.

L’operació ha sigut dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció numero tres i coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional.