Quim Torra demana a Pedro Sánchez una reunió "urgent" pels presos per carta

El president reacciona així després de les conclusions de la Fiscalia, que veu en el procés rebel·lió i cop d'Estat

image2

image2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat aquest dimecres una carta al president del Govern, Pedro Sánchez, en què li expressa la seva "disponibilitat absoluta" per a una "reunió urgent" després de les conclusions de la Fiscalia –que veu cop d’Estat– i de l’Advocacia de l’Estat –que insisteix en la sedició– en el judici al procés. En la missiva, Torra insisteix en el "caràcter d’urgència" de la reunió, perquè la situació "és més candent que mai".

Notícies relacionades

"Ens acaba de dir el Fiscal que som una organització criminal, ens estan demanant penes de més de 70 anys, tenim gent a l’exili, la repressió no s’atura. Això s’ha de resoldre. Vull demanar-li a Sánchez una reunió urgent per parlar d’això, d’aquesta situació", ha afirmat en una entrevista a TV-3.

Torra ha insistit que el Govern de Sánchez està "incomplint" el dictamen del grup de treball sobre detencions arbitràries de l’ONU, que va demanar la llibertat dels presos sobiranistes, i per això creu que han d’abordar aquest tema immediatament.