INVESTIGACIONS EN MARXA

Camps acusa Puig i Oltra de "persecució política" i el jutge de la Mata de fer una interlocutòria "sense cap ni peus"

L'expresident de la Generalitat parla de l'actual president com "l'home del serrell canviant"

No explica per què es van perdonar deutes a l'organització de la visita del Papa i s'absol "moralment" de tots els seus casos

camps / periodico

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Francisco Camps, expresident de la Generalitat valenciana, ha acusat aquest dimarts Ximo Puig, actual president en funcions de la Comunitat Valenciana, i Mónica Oltra, vicepresidenta en funcions, d’estar duent a terme una "persecució política" contra ell. L’exdirigent popular ho ha fet després que l’Advocacia de la Generalitat hagi demanat una nova perícia en el cas que investiga la construcció del circuit de Fórmula 1 i que en qualsevol cas mantingui la seva petició de malversació i prevaricació, en contra del criteri de la Fiscalia, que demana el sobreseïment basant-se en part en un informe de la Intervenció de la Generalitat.

"L’informe diu que no hi ha cap trencament per a les arques de la Generalitat i quan veuen que se’ls acaba el temps, en l’últim minut com els mals perdedors, ràpidament busquen un temps més de descompte per continuar mantenint-me en les circumstàncies en les quals m’he vist embolicat en els últims anys", ha afirmat. Camps s’ha referit a Puig com "l’home del serrell canviant" i a Oltra com "la dona de les samarretes".  I ha instat Puig a "demanar perdó perquè no pot utilitzar un òrgan independent per al seu propi benefici o qüestió política".

Contra De la Mata

A més, ha carregat també contra la interlocutòria del jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, que insta a investigar-lo per un possible delicte de prevariació administrativa per l’adjudicació d’alguns contractes a la trama Gürtel. "La interlocutòria no té ni cap ni peus, i mirin que he vist interlocutòries aquests anys. No hi ha una sola dada objectiva, cap indicació per la meva part i la directora general va dir que no havia parlat amb mi", ha dit Camps. Ha aprofitat per recordar que el jutge va ser "director general" al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero per a la qual cosa diu que "s’ha de ser un paio molt de la causa de l’esquerra".

La visita del Papa

Camps ha fet aquestes declaracions abans i després de declarar com a investigat en la causa que investiga presumptes irregularitats en la visita del Papa a València el 2006, però ha descartat que existissin i ha assegurat que la fundació que la va organitzar era privada, un dels punts que s’estudia en la causa.

Notícies relacionades

Això sí, no ha sabut explicar per què se li van perdonar deutes a la Fundació des de l’Administració que ell dirigia. "Aquesta qüestió no sé si és així, hauria de respondre qui ho va fer, això a qui correspongui", ha deixat anar. Isabel Bonig, actual presidenta del PPCV i exconsellera d’Infraestructures en aquella època, haurà de declarar com a responsable orgànica de VAERSA, l’empresa pública que hauria perdonat diverses factories.

S’absol moralment

Quan li han preguntat per tots els casos que ha hagut d’afrontar i en els quals encara està immers, Camps ha dit: "D’absolt moralment ho estic, des del moment en què no ha passat res del que es diu". "Veurem si també judicialment, mediàticament per a alguns periodistes sé que no", ha assenyalat.