Puigdemont i Comín aconsegueixen entrar al Parlament Europeu

L'expresident i l'exconseller mantenen una reunió amb diversos eurodiputats

zentauroepp44471490 l expresident carles puigdemont saluda toni com n a la seva 190408090119

zentauroepp44471490 l expresident carles puigdemont saluda toni com n a la seva 190408090119 / Natalia Segura

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martínez / Bruselas

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín han aconseguit entrar al Parlament Europeu "per mantenir reunions amb diversos eurodiputats", segons han informat a aquest diari fonts de JxCat. En principi, els responsables de seguretat no els han posat impediments per entrar-hi.

Aquestes fonts assenyalen que encara són a les instal·lacions. No obstant, no s’ha precisat amb quins grups s’ha fet aquesta reunió. La setmana passada, els responsables del Parlament Europeu els van impedir entrar a les instal·lacions on pretenien iniciar els tràmits per acreditar-se com a eurodiputats.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que Puigdemont entra a l’Eurocambra, on ha aconseguit accedir en diverses ocasions després que es retirés l’euroordre.

Petició de diversos grups

Aquest dimarts, els diputats de JxCat, ERC, comuns i la CUP al Parlament han demanat al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i als vicepresidents de l’Eurocambra que "vetllin pels drets polítics" dels electes Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín, i se’ls permeti acreditar-s’hi i exercir com a eurodiputats.

  • Segueix tota l’actualitat política al canal de Telegram d’EL PERIÓDICO