Maragall es veu alcalde i crida a negociar "sense imposicions"

video 3510031 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Continua la guerra de nervis relacionada amb les possibles aliances que han d’encaminar cap a l’elecció d’un alcalde a Barcelona. De moment, el guanyador de les eleccions, Ernest Maragall, i la candidata que va quedar en segona plaça, Ada Colau, continuen utilitzant la palestra pública per assentar les seves posicions prèvies a la negociació, que sembla àrdua i que té com a data límit el 15 de juny.

D’una banda, l’alcaldessa en funcions, en un article a EL PERIÓDICO va instar aquest divendres ERC i el PSC a "assumir" la responsabilitat històrica" de pactar una nova edició del tripartit d’esquerres.

I Maragall va acudir al Centre Penitenciari Madrid 5 per entrevistar-se amb el president del seu partit, Oriol Junqueras. A la sortida, l’exconseller va asseverar que es veu com a pròxim alcalde de la capital catalana, tot i que va reconèixer que abans s’haurà de negociar sense "automatismes ni imposicions".

Maragall, que al matí va visitarCarme Forcadell i Dolors Bassa al Centre Penitenciari Madrid 1, va afirmar que els treballs estan "ben encaminats".

"Estem treballant bé, confio a tenir un resultat positiu de les negociacions en curs i poder governar”, va remarcar l’alcaldable d’ERC, que ha cridat a treballar "amb respecte”.

Preguntat per si es veu com a alcalde, va ser taxatiu: "Sí. Jo llegeixo els resultats del 26-M i és el que em diuen, és el resultat natural i és la conclusió lògica d’aquestes converses".

Pla "inversemblant"

Notícies relacionades

En canvi, no va voler entrar a valorar la "hipòtesi" d’un recolzament de la candidatura de Manuel Valls a Colau perquè sigui investida alcaldessa, un escenari que veu "inversemblant o poc raonable" i que, si també el PP s’afegís a l’operació, encara afegia més elements d’"inversemblança".

També Elsa Artadi va acudir a Soto del Real a entrevistar-se, en el seu cas, amb Quim Forn. Després de la reunió, la postconvergent va afirmar que després dels plans perquè no hi hagi un alcalde independentista a la capital de Catalunya s’oculta “una operació d’Estat” .