PER DESTRUIR LES CÈL·LULES CANCEROSES

L'Hospital de Sant Pau inaugura un dels aparells de radioteràpia donats per Amancio Ortega

El centre sanitari ha explicat que al llarg d'aquest any preveu instal·lar el segon accelerador i, a començaments de l'any 2020, posarà en marxa el tercer

1
Es llegeix en minuts

L’Hospital de Sant Pau de Barcelona ha començat a utilitzar aquest mes un dels tres acceleradors lineals que ha donat la Fundació Amancio Ortega al centre, a través del Servei Català de la Salut (CatSalut) i que permetrà actualitzar la radioteràpia al centre.

En un comunicat aquest dimecres, l’hospital ha explicat que al llarg d’aquest any preveu instal·lar el segon accelerador i, a començaments de l’’any 2020, posarà en marxa el tercer.

El centre té actualment quatre acceleradors en els quals es tracten 2.000 pacients a l’any, i va començar a utilitzar la radioteràpia externa amb equips d’alta energia el 1957, per primera vegada a Catalunya, quan va posar en marxa la Unitat de cobaltoteràpia, en aquesta ocasió per una donació de Tabacos de Filipinas.

Notícies relacionades

Segons dades del CatSalut recollides per Europa Press, la fundació de l’empresari tèxtil va donar a la sanitat pública catalana un total de 18 acceleradors, dels quals tres més aniran al’Hospital Vall d’Hebrón i tres més al Clínic de Barcelona, mentre que els altres es repartiran a Terrassa, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Lleida, Tortosa (Tarragona) i Girona.

Tot i que tots s’han entregat aquest any, el del Sant Pau és el segon a posar-se en marxa, i la resta estan pendent de fer-ho, mentre que entre els anys 2019 i 2020 començaran a funcionar 43 mamògrafs donats a Catalunya per part de l’empresari.