Jordi Sànchez demana permís al Suprem per anar a l'audiència amb el Rei

La ronda de contactes dels partits amb el monarca per a la investidura és obligatòria

zentauroepp42598407 jordi sanchez190117101105

zentauroepp42598407 jordi sanchez190117101105 / GABRIEL BOUYS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jordi Sànchez, diputat de Junts per Catalunya (JxCat), ha anunciat que vol acudir a la Zarzuela per reunir-se amb el rei Felip VI. JxCat ha proposat que la persona elegida per acudir a la ronda de consultes amb el Cap de l’Estat amb vista a la sessió d’investidura, sigui Jordi Sànchez, a qui la Mesa del Congrés va suspendre en les seves funcions com a diputat divendres passat.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha avisat a Junts que no inclourà el seu cap de llista per Barcelona, en situació de presó preventiva, en la llista que està confeccionant per a la ronda de consultes si el Tribunal Suprem no li dona permís per sortir de la presó.

Davant d’aquesta petició, Batet ha advertit al partit independentista que l’expresident de l’Assamblea Nacional Catalana (ANC) haurà d’obtenir el permís del Suprem per poder sortir de la presó de Soto del Real i acudir al palau de la Zarzuela.

La llista per a la ronda de consultes

Sense aquest aval, ella no l’inclourà en la relació de representants dels diferents partits que preveu entregar al Rei aquesta setmana perquè la Direcció de l’Estat organitzi la ronda de consultes.

Notícies relacionades

L’advocat de Sànchez ja ha sol·licitat autorització a la sala del Tribunal Suprem que el jutja per la seva implicació en el procés independentista català i espera la seva resposta.

La ronda de contactes del Rei amb els representants que designin els grups del Congrés és d’obligat compliment abans d’una investidura. La fórmula utilitzada ha permès històricament que no només assisteixin a aquesta ronda els portaveus o diputats de les formacions que tenen representació a la Cambra baixa, sinó també els seus dirigents.