eleccions del 26-M

Junts celebra la Recopa

Els postconvergents celebren els dos eurodiputats enmig de la desfeta al consistori barceloní

zentauroepp48342926 barcelona 26 05 2019  pol tica   elecciones municipales y eu190526221117

zentauroepp48342926 barcelona 26 05 2019 pol tica elecciones municipales y eu190526221117 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny

La tropa postconvergent no arribava sobrada de moral a la cita electoral. El militant de Junts per Catalunya (JxCat) no es va escapar dels espòilers electorals en forma d’enquestes, que regidors de la formació nacionalista en aquest cas no guardaven al barret de copa. Però tampoc semblava que hi hagués possibilitat per a la rendició, tot i que va passar una cosa semblant a la pugna ‘indepe’ entre JxCat ERC Barcelona. A l’hotel barceloní que va reunir els postconvergents durant la nit electoral es va arribar a aplaudir el ‘sorpasso’ dels republicans als comuns. ¡Quines coses! I fins i tot es va celebrar el cinquè regidor postconvergent a la capital catalana. Una mica com conformar-se amb una línia després d’una tarda de mala sort al bingo. Concretament, després de deixar-t’hi mig sou, ja que JxCat ha dilapidat cinc de les 10 butaques que tenien al consistori barceloní. Per això, potser, la candidata de facto per a Barcelona, Elsa Artadi, va celebrar tenir “un alcalde independentista” picant-li l’ullet a Ernest Maragall, per veure si Esquerra la torna a convidar.

Un altre senyal-presagi. Tres pantalles majestuoses presidien la sala de l’hotel barceloní en què JxCat va seguir l’escrutini, monitors que ja auguraven que seria millor mirar el que havia de passar fora que els esperava allà als postconvergents. I van haver d’esperar fins a passades les 23 hores, quan a les televisions van aparèixer els resultats del Parlament Europeu, aquest organisme d’inusitat interès, per celebrar alguna cosa. L’entrada com a diputats de Carles Puigdemont i Toni Comín a l’Eurocambra es va convertir per un moment en aquelles Recopes blaugrana: un xarrup beneït enmig d’un solar. El resultat es va celebrar amb l’únic crit d’ànim no forçat de la militància de JxCat ahir a la nit: “Puigdemont, president”. L’absent va ser el més aclamat.

A la militància freda de JxCat només la va abrigar la ‘manta Puigdemont’ que va deixar els peus d’Artadi destapats 

Notícies relacionades

Fins aleshores, el degoteig dels resultats de les municipals havia sigut una gota malaia en l’ànim dels postconvergents. “¡Va, home, va!”, va ser el crit de frustració d’un dels presents al veure JxCat penúltim al consistori barceloní. I és que no ha passat tant des que a prop de l’hotel que ahir feia de seu del partit, a tocar de la plaça Catalunya, el moviment 15-M es va fer fort i va germinar allò que anys després va expulsar els convergents del consistori. Els ulls del postconvergent només brillaven al mirar els números de la “capital de la República”, Girona. 

Així doncs, a la militància freda només l’abriga la ‘manta Puigdemont’, malgrat que ahir a la nit va deixar els peus d’Artadi totalment destapats quan algun creia que també per ella seria la ‘batamanta’ definitiva.  La nit no va ser de celebració, sí de “descans, que hi ha molta feina per fer”. Ho va dir Artadi, un diagnòstic precís de màster a Harvard, que dormirà amb els peus freds.