Ballesteros resisteix a Tarragona, però haurà d'afrontar un mandat complicat

La imputació pel cas Inipro i els deslluïts Jocs del Mediterrani li costen dos regidors al PSC

zentauroepp48345733 ballesteros190526235307

zentauroepp48345733 ballesteros190526235307

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Ni la criticada gestió dels Jocs del Mediterrani, celebrats l’estiu passat amb retard i amb qüestionat impacte, ni la imputació per presumpta malversació i prevaricació del cas Inipro, han aconseguit evitar que l’alcalde socialista de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, renovi el seu càrrec a què es va incorporar el 2007. Ni tan sols el pacte amb el Partit Popular per governar la ciutat sembla haver-lo afectat massa, encara que aquest soci de govern ha caigut en picat.

Tot i que Ballesteros perd dos regidors i passa de nou a set, aconsegueix superar per molt poca diferència de vots la segona força municipal, ERC, que passa de quatre a set representants. No obstant, l’actual alcalde en funcions no ho tindrà fàcil durant el nou mandat, en el qual no pot sumar majoria amb el Partit Popular, com fins ara, ja que el partit de dretes s’estavella al quedar-se amb només dos regidors, dels quatre que va aconseguir el 2015.

Ciutadans, Junts per Catalunya i CUP queden igual

Com a tercera força queda Ciutadans (quatre regidors, els mateixos que fa quatre anys), seguida de Junts Per Catalunya (tres, els mateixos que va obtenir la seva predecessora Convergència), la CUP (que manté els seus dos regidors), i dos d’En Comú-Podem Tarragona. Un ventall que dificulta la majoria i que obligarà el més votat a arribar a acords personalitzats, o 'partiditzats', a mida.

Notícies relacionades

Aquesta ha sigut la cinquena vegada consecutiva que Ballesteros es presenta a les municipals. En el balanç de la seva gestió destaca la inauguració del mercat de Tarragona, després d’una dècada d’obres i una inversió de gairebé 50 milions d’euros, i la presentació de projectes per donar ús a edificis emblemàtics de la ciutat que portaven molts anys tancats com la Tabacalera i Banc d’Espanya, però que no tenen encara finançament. Pendent queda el soterrament de les vies del tren al front marítim de la ciutat.

La ciutat s’ha hagut de conformar amb la passarel·la que uneix el Balcó del Mediterrani amb el port. I qüestionada es manté la construcció del flamant Palau d’Esports Catalunya que, un any després de la seva inauguració, durant els Jocs del Mediterrani, continua sense utilitzar-se malgrat l’anunciat al seu dia.