CITA AMB LES URNES

Sánchez demana que Barcelona deixi d'estar sotmesa al procés

El president reclama que la capital catalana deixi d'estar subordinada als independentistes i treu partit del veto a Iceta com a arma electoral

20190523 438182 sanchezt1 1 1 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aferrant-se a l’impuls de l’èxit de les generals, el PSC espera que les municipals de diumenge serveixin per confirmar el seu renéixer electoral. Els socialistes catalans confien en el 'factor Pedro Sánchez' per a aquest ressorgir. El president en funcions ha encoratjat a tornar a tenyir de vermell les urnes per apuntalar la victòria del28-A, especialment aBarcelona, on vol que sigui dic de contenció contra l’independentisme.

“La pregunta continua sent la mateixa per al 26, sobretot fonamentalment aquí. ¿Volem una Barcelona que torni a ser Barcelona, aquesta ciutat que va il·luminar el que representava l’Espanya d’aquella època o una Catalunya sotmesa i subordinada als interessos personals i al procés independentista?", ha sentenciat en l’acte central de campanya del PSC a Barcelona. “Perquè el progrés sigui més rotund és fonamental que tinguem molts escons per al Parlament Europeu i un alcalde a Barcelona socialista”, ha afegit.

El president espanyol tenia previst ser el primer dia oficial de campanya a Barcelona, en un acte que es va suspendre per la mort d’Alfredo Pérez Rubalcaba.Aquest dijous, a l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu, el líder del PSOE ha tingut un record per al difunt, posant el vicepresident com a exemple dels assoliments dels Governs del PSOE i també de lluita per l’autogovern a Catalunya, que, segons ha destacat Sánchez, tant els independentistes com la dreta recentralitzadora han posat en perill.

Veten el PSOE perquè representem una Catalunya que vol Espanya i viceversa, una societat inclusiva, que ni segrega ni fracciona.

Pedro Sánchez

President en funcions

Miquel Iceta i Núria Marín, dos dels noms que sonen a les quinieles de ministrables, han sigut teloners del president. El cop de porta dels independentistes va truncar la idea de Sánchez de convertir Iceta en president delSenat, però es pot convertir en una gran carta de cara a diumenge. No només a Catalunya, on poden reivindicar que ells són els veritables paladins del diàleg (i noERC, l’altre gran guanyador a Catalunya el 28-A), sinó també en altres comunitats, especialment on es celebren autonòmiques que el PSOE pot mostrar com a exemple que no tenen pactes secrets amb els independentistes.

“L’independentisme va vetar Iceta i elsPressupostosGenerals de l’Estat més socials per a Catalunya. Veten el PSOE perquè representem una Catalunya que vol Espanya i viceversa, una societat inclusiva, que ni segrega ni fracciona. Això ens separa", ha clamat Sánchez davant d’unes 2.000 persones.

“Havien pensat que vetant una persona ens pararien; s’equivocaven”, va coincidir Iceta, carregant contra el “sectarisme dels independentistes i la complicitat de la dreta”.  El primer secretari del PSC va reclamar que els que van fer possible que es parés la dreta tricefàlica i fer president Sánchez tornin a apostar pel vermell, començant per Barcelona. "Només el vot a Jaume Collboni impedeix que segueixi subordinada, fracassada, tot acaba en Ada [Colau]".

"No ens confiem"

Notícies relacionades

Collboni va tornar a erigir-se en el vot útil contra l’independentisme a la capital catalana, per assegurar-se que “no sotmeti la ciutat de Barcelona”. En l’acte també han participat Frans Timmermans, candidat socialdemòcrata a la presidència de la Unió Euroepa (UE), i Josep Borrell, cap de llista del PSOE a les europees, assenyalant que la unitat europea és clau per afrontar els reptes de futur. “No ens confiem, ni ens relaxem. Va ser una notícia excel·lent veure el 28-A que el PSOE tornava a guanyar, però les urnes del 26-M són buides. Demano un vot de coherència, amb el futur, el progrés d’Europa, Barcelona i Catalunya”, va reflexionar Sánchez.

Després de fer broma amb el troleig de José Zaragoza a la "dreta desubicada" de Vox (única referència a la polèmica constitució del Congrés), el líder del PSOE ha avisat que el dia 26 "no està en joc la supervivència dels líders de la dreta [com Pablo Casado], sinó de l’Estat del benestar".