El TC revisarà el veto a Iceta per elegir-lo senador

El Constitucional admet a tràmit el recurs del PSC contra l'acord de la Mesa del Parlament

Obre una peça separada i dona tres dies al fiscal per pronunciar-se sobre la suspensió cautelar sol·licitada

zentauroepp48172432 iceta parlament bertran190516101123

zentauroepp48172432 iceta parlament bertran190516101123 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El ple del Tribunal Constitucional ha decidit per unanimitat admetre a tràmit el recurs d’empara interposat pel grup parlamentari del PSC contra l’acord de la Mesa del Parlament de 16 de maig de 2019, que va confirmar el sistema de votació per a la designació d’un senador autonòmic, pelqual Miquel Iceta va ser vetat per incorporar-se a la Cambra AltaMiquel Iceta.

El Constitucional aprecia que en el recurs es presenta una "especial transcendència constitucional perquè planteja un problema o afecta una faceta d’un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d’aquest tribunal". A més, "l’assumpte suscitat transcendeix del cas concret perquè pogués tenir unes conseqüències polítiques generals", assenyala la providència d’admissió.

Notícies relacionades

L’alt tribunal ordena que es dirigeixi una comunicació al Parlament perquè remeti certificació o fotocòpia adverada de les actuacions corresponents a l’acord de la Mesa impugnat.

El ple, que es va reunir d’urgència aquest dilluns per estudiar l’assumpte, no aprecia la urgència excepcional prevista en la llei reguladora del Constitucional, per la qual es justificaria l’adopció sense escoltar les parts de la suspensió dels efectes de l’acord recorregut per Iceta. Al seu lloc obre una peça separada i dona un termini de tres dies a la fiscalia i al sol·licitant d’empara perquè efectuïn les al·legacions corresponents i pugui resoldre.