INICI DE LA XIII LEGISLATURA

Anècdotes, imatges i mems de la constitució del Congrés

El president de la mesa d'edat del Congrés, protagonista de la jornada amb el seu llenguatge peculiar i la seva imatge a l'estil Valle-Inclán

anecdotas-enel-congreso / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els plens de constitució de Congrés i Senat són dues cerimònies protocol·làries i llargues, amb una dinàmica molt marcada que, no obstant, o precisament per això, donen peu a nombroses anècdotes i curiositats. I, amb les xarxes socials, a un bon nombre de mems. En repassem alguns dels més destacats, començant per les que ha generat el veterà socialista Agustín Zamarrón, que, com a president de la mesa d’edat, ha dirigit la sessió del Congrés.

Agustín Zamarrón, protagonista

El president de la mesa d’edat al Congrés ha protagonitzat comentats moments. Amb una llarga barba blanca que evocavaRamón María del Valle-InclánZamarrón, metge jubilat i diputat del PSOE per Burgos, ha dirigit la sessió amb solemnitat, reflectida en el seu llenguatge, peculiar i propi de la seva professió de metge: "Millorin el flux humà. Estem pròxims a la trombosi a l’orquestra", advertia a ses senyories davant de l’acumulació de gent a l’hemicicle. "A veure si és possible liberalitzar una mica l’orquestra perquè és que no poden sortir. Estem pròxims a la trombosi a l’orquestra", deia als diputats.

La votació de la presidència de la Mesa del Congrés ha sigut el que ha provocat aquests embussos als passadissos. "Hi ha una cua més gran que la del pa durant la carestia", ha descrit Zamarrón, que ha tingut problemes per pronunciar correctament el nom de Meritxell ("Merixell", deia ell) Batet.

La imatge de Zamarrón, amb la seva llarga barba blanca, també ha donat peu a mems i ha convertitVall-Inclán en 'trending topic'.

L’estelada de Rosique

Marta Rosique, la secretària d’ERC en la mesa d’edat, que ajuda la formació de la nova Mesa del Congrés, ha lluït una samarreta en la qual es llegia 'Acció antifeixista. Països catalans' i portava estampada una estelada.

Abascal i la samarreta LGTBI 

Notícies relacionades

Una imatge curiosa ha sigut la del líder de Vox, Santiago Abascal, junt amb el diputat del PSC Arnau Ramírez, que portava una samarreta amb el logotip de Gaysper, l’emoji de l’arc de Sant Martí que el col·lectiu gai ha adoptat per combatre la formació ultradretana.

La imatge d’Abascal darrere de Sánchez

Una altra de les imatges de la jornada ha sigut la deSantiago Abascal assegut darrere de Pedro Sánchez, a l’escó que normalment ocupa el portaveu del grup socialista. Això ha sigut possible perquè els diputats de Vox han sigut els més matiners a entrar a l’hemicicle per ocupar els seus seients. En aquesta sessió de constitució, els diputats poden asseure’s on vulguin.

Temes:

Congrés Senat