assetjament de dirigents del PP

Insults d'encaputxats i fems contra Álvarez de Toledo a Etxarri-Aranatz

Els concentrats van cridar a favor dels presos d'ETA i van dir "corruptes", "feixistes" o "cuneteros" als populars

20190520 437595 tensionactoppca2019052017341230 1 1 vid 20 180759 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Dirigents del Partit Popular han protagonitzat aquest dilluns un acte electoral a Etxarri-Aranatz enmig de la tensió pelscrits i insults que han rebut d’un grup de veïns, alguns d’encaputxats, que han protestat contra la seva presència a la localitat navarresa. En l’acte s’han donat cita la diputada del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, la presidenta del PP de Navarra, Ana Beltrán, el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, i simpatitzants del partit.

Els membres del PP han trobat la plaça en la qual havien de desenvolupar l’acte amb fems escampats. A més, una vintena d’encaputxats s’han concentrat amb el lema 'Faxismoari egurre!' (llenya al feixisme).

A la seva arribada a la plaça d’Etxarri-Aranatz, els dirigents del PP han sigut rebuts amb xiulets i crits d’"Alde hemendik, utzi pakean" (fora d’aquí, deixeu-nos en pau), "Zuek, faxistak, zarete terroristak" (vosaltres, feixistes, sou els terroristes), "corruptes", "feixistes", "pocavergonya" o "cuneteros". També han cridat a favor dels presos d’ETA.

Fort desplegament policial 

Notícies relacionades

L’acte s’ha desenvolupat entre un fort desplegament de la Guàrdia Civil. Cayetana Álvarez de Toledo ha assenyalat que aquesta situació demostra "la infinita superioritat de l’Espanya constitucional sobre els seus enemics, sobre els qui criden, els qui han assassinat i els qui agredeixen".

"A Catalunya també patim la falta de llibertat, per això dic al 15% de la població d’Etxarri que vota el PP que no esteu sols, no esteu sols a cap poble d’Espanya, tampoc aquí, a Etxarri-Aranatz", ha afirmat Álvarez de Toledo, que ja va patir un boicot a la UAB de Barcelona durant la campanya del 28-A.