Casado torna a demanar lleialtat als crítics

El president del PP crida a «remar en la mateixa direcció» després d'escoltar les reflexions de Feijóo i Alonso

Maillo, apartat al Senat, reapareix al costat de Rajoy i assegura que el seu partit «és molt més que Génova»

undefined48079219 madrid 09 05 2019   politica  pablo casado en un acto del pa190509135530

undefined48079219 madrid 09 05 2019 politica pablo casado en un acto del pa190509135530 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Ja ho va dir dissabte en un míting del PP a Galícia, a pocs metres d’Alberto NúñezFeijóo, però avui ha vist la necessitat de tornar-hi a insistir. Pablo Casado ha demanat als seus companys de partit que remin “tots en la mateixa direcció” per treure uns bons resultats a les eleccions del 26-M. 

Fa dies que l’actual líder nacional dels conservadors escolta reflexions i diagnòstics sobre la caiguda de les generals, quan va caure de 137 a 66 escons, i no creu que sigui el moment de fer-ho. El president de la Xunta es va mostrar ahir molt crític en una entrevista a la ràdio sobre l’estratègia posada en marxa per Casado i va assenyalar diversos errors comesos.  “No hem sabut dir-li a la gent que nosaltres no som Vox”, “no hem enviat els missatges força que el nostre partit envia normalment a les campanyes electorals” i “li hem regalat una part del nostre espai a Ciutadans dient que és un partit de centreesquerra” van ser algunes de les perles que va deixar anar a les ones en menys de 20 minuts.

Aquest divendres, al caire del riu Ebre al seu pas per Saragossa, Casado ha fet una metàfora hídrica i ha dit que creu que els rius s’assemblen als partits, “discorren de vegades més amunt, de vegades més avall”, però al final sempre s’arriba “a bon port remant en la mateixa direcció”. “Nosaltres sabem quin és el bon port: la prosperitat de tots els espanyols”, ha dit per tancar el míting a la ciutat aragonesa. El partit no passa pel seu millor moment. A la província, el 28 d’abril va caure de tres a un diputats i van perdre els tres senadors que tenien.

També han empipat al líder del PP les crítiques del president del partit a Euskadi, Alfonso Alonso, que ha insistit en diverses intervencions aquesta setmana que s’hagi oblidat del centre i hagi fet “un partit petit”.

“El PP és molt més que Génova”, diu Maillo

Al baixar de l’estrada del míting de Saragossa, Casado haurà pogut veure que mentre discorria l’acte, a Zamora, Mariano Rajoy reapareixia en campanya evitant-li qualsevol crítica, però que al seu costat Fernando Martínez Maillo, excoordinador general del partit i un dels polítics més crítics amb la seva gestió, sí que ficava el dit a la ferida. “Nosaltres som un partit de centredreta,  que hem liderat sempre. El PP és molt més que Génova”, ha assegurat. Una pulla pel gir ideològic a la dreta capitanejat per Casado.

Notícies relacionades

Rajoy ha fet de Rajoy, ha evitat buscar possibles errors en la gestió del seu successor i s’ha mostrat contemporitzador.  “El PP sempre ha estat al mateix lloc i al mateix lloc hem guanyat eleccions i en altres ocasions les hem perdut. Som una gran força política, el partit més gran d’Espanya, formem part del Partit Popular Europeu. La nostra manera de governar és coneguda per la gent perquè ja ho hem fet en molts municipis. També durant molts anys en aquesta comunitat. I sempre en les circumstàncies més difícils”, ha declarat davant la premsa abans de remarcar la gestió de les crisis econòmiques de 1996 i el 2008.

Rajoy s’ha fet el desentès a la pregunta dels periodistes sobre si representa la “dreteta covarda”, com diu habitualment Vox. “El PP està ara en el futur, l’hi hem sentit dir al president [Pablo Casado]”, ha afirmat.