ELECCIONS EUROPEES 26-M

Borrell: una Catalunya independent no pesaria gens en un món dominat per continents

Prepara la campanya del 26-M acompanyat de 23 candidats més i acompanyat per Ábalos

zentauroepp48039633 graf4913  alicante  06 05 2019   el ministro de asuntos exte190508111130

zentauroepp48039633 graf4913 alicante 06 05 2019 el ministro de asuntos exte190508111130 / MORELL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El cap de llista del PSOE al Parlament Europeu, Josep Borrell, ha advertit aquest dijous que una eventual Catalunya independent no pesaria gens en un món que cada vegada més està dominat per continents, alguns dels quals són ja gegants tecnològics. "¿Catalunya (sola) podria pesar alguna cosa en un món dominat per continents sencers? L’única manera de sobreviure en aquest món és unir-nos, ser més forts junts", ha subratllat en l’acte de presentació de la candidatura del PSOE a l’Eurocambra, on ha avisat que la Unió Europea, tal com la coneixem, corre el risc de desaparèixer si els seus ciutadans no "empenyen", no "exigeixen" la continuació del projecte davant els moviments populistes i euròfobs que volen liquidar-la. Els resultats del CIS.

Notícies relacionades

"Europa va néixer per la por de tornar al passat tràgic, pel temor a si mateixa. Ara hem d’anar amb compte que no sigui el temor del futur el que la desintegri. Evitar que nous temors condueixin a una involució que seria nociva per a Europa i la humanitat", ha alertat el Dia d’Europa a la vora del Tajo des de Toledo, ciutat que va ser exemple de convivència entre ètnies i religions.

Borrell, acompanyat de 23 candidats més de la llista socialista, i acompanyat pel secretari d’Organització i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha convidat els seus companys de files a aprofitar la campanya electoral per traslladar als ciutadans "què significa Europa, per a què existeix i què podem esperar-ne". En aquest sentit, ha apostat per recuperar el procés de "deliberació col·lectiva" en el qual exposar i contraposar idees, que ha considerat que s’ha anat perdent al món occidental, al mateix temps que ha demanat plantejar als ciutadans també què poden fer ells per Europa.