EMOCIONADA

Arrimadas abandona el Parlament insistint en la divisió de Catalunya

Gómez del Moral i Laura Borràs aconsegueixen una ovació del ple, tret dels diputats de Ciutadans, en el seu adeu

video 3496136 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La líder de l’oposició i recent elegida diputada al Congrés, Inés Arrimadas, s’ha acomiadat del seu escó al Parlament amb un nou atac al nacionalisme que ha generat que només els diputats del seu grup i, tímidament, els del PSC, aplaudissin la seva última intervenció, que ha seguit el to agressiu del seu grup i que ha finalitzat proclamant que “el procés continuarà fent mal, però continuarem tenint aquí la veu dels catalans per defensar-nos” i assegurant que el Parlament “reflecteix el que viu la societat catalana, la confrontació social i la divisió social que ha generat el nacionalisme”. El comiat d’Arrimadas ha contrastat amb la dels diputats d’ERC i de JxCat, Gerard Gómez del Moral i Laura Borràs, que han aconseguit una gran ovació –tret dels diputats de Ciutadans– en la seva última intervenció.

Del Moral ha llegit una carta del líder d’ERC, Oriol Junqueras, que passa també a ser de moment diputat al Congrés, text en el qual Junqueras afirma que renunciarà a la seva acta de diputat al Parlament “esperançat perquè estic convençut que guanyarem, que aconseguirem la llibertat del país i ens tornarem a veure, però també trist per haver deixat aquesta Cambra que tant estimo”. Per la seva part, Laura Borràs, exconsellera de Cultura també ha pronunciat les seves últimes paraules com a diputada al Parlament en un to d’agraïment i citant una reflexió del president Torra sobre els camins cap a la independència.

Salutació freda

Notícies relacionades

En el seu torn, Arimadas ha iniciat la seva intervenció en clau personal, recordant la seva relació amb Barcelona des de la infància, emocionant-se i desitjant als diputats de tots els grups “el millor en l’aspecte personal; en el polític, ja veurem”. Immeditament després ha recuperat les seves crítiques al nacionalisme català i ha mostrat una última imatge, d’una pintada davant casa seva (“passi-ho bé, Inés”) i ha fet bandera de l’aposta de Ciutadans a l’Estat per ser alternativa al PSOE. Després de la seva intervenció, només els diputats de Ciutadans han aplaudit, amb alguns del PSC, si bé el president i els consellers Aragonès i Bosch s’han posat drets.

Arrimadas s’acomiada de Quim Torra. / ALBERT BERTRAN

Arrimadas ha anat a donar la mà, fredament, als membres del Govern i alguns diputats l’han saludat també breument. I després d’això, al passar al següent punt de l’ordre del dia del ple del Parlament, relatiu a la moció del mateix grup de Ciutadans sobre europeisme, Arrimadas, amb molts altres diputats d’altres grups, ha abandonat l’hemicicle.