Alfredo Pérez Rubalcaba, en estat d'«extrema gravetat» després de l'ictus

L'històric dirigent del PSOE, de 67 anys d'edat, està a l'UCI de l'Hospital Universitari Puerta del Hierro de Majadahonda

Pedro Sánchez anticipa la seva tornada a Madrid per estar amb la família de l'exvicepresident del Govern

undefined48084905 madrid 09 05 2019  pol tica  hospital donde se encuentra ing190509200945

undefined48084905 madrid 09 05 2019 pol tica hospital donde se encuentra ing190509200945 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’històric dirigent del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba està en estatd’“extrema gravetat”, segons ha informat l’Hospital Universitari Puerta de Hierro de Majadahonda, en el qual va ingressar aquest dimecres a les 19.15 horesdesprés de patir un ictusictus

L’exvicepresident del Govern, de 67 anys, va patir undesmaial seu domicili de Majadahonda, segons va explicar un portaveu d’Emergències 112 Comunitat de Madrid.

L’ex secretari general socialista va seratès a casa sevaper un equip del SUMMA i després va ser traslladat a l’Hospital Universitari Puerta de Hierro de Majadahonda. Després d’haver sigut intervingut mitjançant uncateterisme, Rubalcaba és a la UCI.

Pedro Sánchez, amb la família de Rubalcaba

El president del Govern, Pedro Sánchez, que es trobava en el Consell Europeu informal a Sibiu (Romania), ha decidit anticipar la seva tornada a Espanya per estar amb la família de Rubalcaba. Abans de prendre aquesta decisió, el líder socialista havia declarat que l’exvicepresident és una “inspiració per a tothom”, i li ha desitjat una ràpida recuperació. També ha traslladat públicament el recolzament i l’estima de “tota la família socialista i de tota la família política” perquè Rubalcaba es recuperi com més aviat millor.  En aquest mateix sentit s’ha manifestat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha volgut mostrar la seva “preocupació i emoció” per l’evolució de Rubalcaba i li ha enviat “força en aquests moments difícils”.

Notícies relacionades

També la Fundació Felipe González, que presideix l’expresident del Govern, ha anunciat aquest dijous que ajorna la celebració d’un acte previst per a aquesta tarda a causa de l’empitjorament de l’estat de salut de Rubalcaba.

L’any2008, Rubalcaba ja va comunicar que teniaproblemes cardíacsi, el2011, va estar un temps retirat de la política per unasepticèmiaderivada d’una infecció urinària. L’exlíder socialista va ser ministre en els governs de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero. El 2014 va deixar el seu escó i es va apartar de la primera línia política per tornar a fer classes de química orgànica a la Universitat Complutense de Madrid.