El Govern de la Generalitat considera la candidatura europea de Puigdemont "una victòria de la democràcia"

Budó agraeix el "gest valent" de De Gispert al renunciar a la Creu de Sant Jordi, fet que limita a un sol tuit

Reclama a Colau que no polititzi la política de seguretat a Barcelona

zentauroepp46321638 barcelona 20 12 2018 reunio del consell executiu del govern 190131085026

zentauroepp46321638 barcelona 20 12 2018 reunio del consell executiu del govern 190131085026 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, s’ha felicitat per la decisió de la justícia espanyola de permetre a l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, presentar-se a les eleccions europees malgrat el criteri contrari de la Junta Electoral Central. "Com a demòcrates celebrem que el president i els consellers, que són ciutadans lliures, es puguin presentar a unes eleccions; ha sigut un intent bast, un escàndol majúscul, intentar privar ciutadans lliures de presentar-se a les eleccions europees, celebrem aquesta primera victòria en el sistema judicial espanyol. No és una victòria de l’independentisme, sinó de la democràcia", ha afirmat.

Gest "valent" de De Gispert

Budó ha elogiat la decisió de l’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, per haver renunciat a la Creu de Sant Jordi després de la polèmica pels seus tuits ofensius i insultants contra adversaris polítics. "El tuit de l’expresidenta del Parlament va ser un error que lamentem, desafortunat, que ella mateixa va esborrar; com a Govern, veiem la renúncia a aquest guardó com un gest valent que l’honora, que honora la senyora De Gispert, i volem fer un reconeixement a la seva llarga trajectòria política i a la seva gran tasca al capdavant del Parlament", ha afirmat la portaveu. Preguntada sobre si s’ha reflexionat sobre el criteri de concessió d’aquests guardons, Budó s’ha limitat a comentar que "no hem entrat en més valoracions que el fet de corregir el decret acceptant la renúncia".

Notícies relacionades

"Ens preocupa que la seguretat, que requereix que les administracions anem juntes, i que mai s’utilitza com a eina electoral, s’utilitzi ara per part de la senyora Colau. No ho compartim en absolut, no enfrontant administracions", ha afirmat Budó respecte a les crítiques de l’alcaldessa de Barcelona sobre l’actuació del Govern en matèria de seguretat a la capital catalana. "No polititzem, no banalitzem", ha afegit.

Pla municipal en precampanya

I 48 hores abans de l’inici de la campanya electoral dels comicis locals, el Govern català ha anunciat la creació d’un pla de recolzament a petits municipis de l’entorn rural, despoblats o molt afectats per l’atur. Ho ha anunciat Budó sota el lema ‘Un país d’oportunitats, un país viu’, que "estableix les bases de l’estratègia per treballar tot el que fa referència a les polítiques de dinamització territorial que tenen per objectiu ser generadores d’oportunitats compartides amb el món local”. El pla s’iniciarà amb un diagnòstic compartit amb el territori; començarà a la comarca del Pallars i suposarà crear una nova comissió interdepartamental, presidida pel Departament de la Presidència.