JUDICI AL PROCÉS

El jugador de l'Atlètic Juanfran, entre el públic del judici al procés

El futbolista ha sorprès la seva dona, acabada de llicenciar en Dret, amb la visita al Suprem

També ha vingut al judici l'actor que interpreta Marchena a Polònia

tecnicomadrid35711799 soccer football   atletico madrid v bayern munich   uefa cha

tecnicomadrid35711799 soccer football atletico madrid v bayern munich uefa cha

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

Al judici al procés no només hi estan anant estudiants de Dret. Entre les persones que han assistit com a públic en la sessió d’aquest dimarts n’ha destacat una: el jugador de l’Atlètic de Madrid Juanfran Torres, que ha estat al costat de la seva dona al saló de plens del Tribunal Suprem, on se celebra el judici contra els líders independentistes, durant la primera part de la sessió matutina. 

El motiu de la visita és que la seva dona s’ha llicenciat en Dret i ha acabat el màster que li permet exercir, motiu pel qual ha decidit sorprendre-la anant a una sessió del judici més important que se celebra a Espanya. 

No és l’únic famós que s’ha desplaçat a veure com transcorre una sessió del judici, al qual pot acudir qualsevol persona, perquè un dels principis que regeixen el sistema judicial espanyol és el de publicitat, per garantir que l’actuació del tribunal serà equànime. 

Inspirar-se en Marchena

Un altre famós que ha acudit al judici, a més de polítics, la majoria d’ells catalans i algun de basc, ha sigut l’actor Queco Novell, que interpreta el jutge Manuel Marchena en el programa de TV3 ‘Polònia’, en el que es va interpretar com una forma per perfeccionar la seva interpretació sota la caracterització del president de la Sala Segona del Tribunal Suprem.

Notícies relacionades

A la sala de vistes on se celebra el judici acudeixen habitualment familiars dels acusats i periodistes, així com estudiants, sobretot, com és lògic, de Dret. Després d’un període inicial en què es cobrien totes les places habilitades per al públic, actualment només és necessari acostar-s’hi amb una antelació d’entre mitja hora i una hora, en funció dels testimonis que estiguin previstos.