PELS LLAÇOS

Torra declararà com a imputat el 15-M, en plena campanya electoral

La fiscalia acusa el president de desobediència per mantenir el símbol en edificis públics

zentauroepp47932957 torra190428110505

zentauroepp47932957 torra190428110505 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Carlos Ramos, ha citat finalment per al dia 15 de maig, en plena campanya electoral, el president de la Generalitat, Quim Torra, per la seva imputació arran de la querella per desobediència que li va presentar la fiscalia per desatendre l’ordre de la Junta Electoral Central de retirar els llaços grocs d’edificis públics. El mandatari, que havia proposat aquesta data, compareixerà davant del jutge a les 10.30 del matí, segons fonts judicials.

La querella interposada pel fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, acusa Torra de desatendre "reiteradament" les ordres de la Junta quan va mantenir simbologia "partidista" en edificis públics, fet que, segons la seva opinió, és "especialment greu, ja que incideix directament en el dret de participació política de la totalitat de la ciutadania".

L’acusació pública afirma que el president català va desatendre "conscientment i deliberadament" el requeriment "clar i exprés" emès per la Junta Electoral i va mantenir els elements que la Junta li demanava retirar, "tot i que fos de manera encoberta i simbòlica".

Després de rebre l’ultimàtum de la Junta, el 18 de març, Torra va anunciar que seguiria les recomanacions del Síndic de Greuges sobre l’assumpte i, tres dies després, va substituir la pancarta a favor dels polítics presos del Palau de la Generalitat per una altra amb el mateix missatge, però amb un llaç blanc amb una franja vermella, en comptes de groc. Això va motivar una nova resolució de la Junta Electoral, que va acordar portar el cas a la fiscalia i obrir un expedient sancionador al president català.

Notícies relacionades