el futur executiu

Podem Andalusia defensa no entrar en el Govern de Sánchez

La formació liderada per Teresa Rodríguez reclama un debat nacional sobre la posició del partit morat

zentauroepp47934441 grafand6379  c diz 28 04 2019   la l der de podemos en andal190506151020

zentauroepp47934441 grafand6379 c diz 28 04 2019 la l der de podemos en andal190506151020 / Roman Rios

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho / Sevilla

Podem Andalusia, liderada pel corrent anticapitalista que representa Teresa Rodríguez, ha reclamat aquest dilluns que hi hagi un debat nacional sobre la posició del partit morat davant d’un eventual govern de coalició amb el PSOE i que, en última instància, siguin els inscrits que decideixin en votació. La proposta andalusa, que xoca de ple amb els plans de Pablo Iglesias i que es llança poc abans que es reuneixi el Consell Ciutadà Estatal, passa per tant pel "model portuguès", amb un acord programàtic de legislatura però sense entrar a l’Executiu

Notícies relacionades

"Volem obrir un debat en aquesta organització. En la nostra assemblea [Vistalegre II] no aprovem un full de ruta per cogovernar amb el PSOE. No vam tenir aquest debat. Podem va néixer per ser alternativa al bipartidisme. Traslladarem la necessitat de tenir un debat amb prou temps perquè els cercles i els òrgans es puguin posicionar i es transaccionin posicions", ha explicat el secretari polític i de comunicació de Podem Andalusia, Pablo Pérez Ganfornina.

El Consell de Coordinació de la formació apel·la que “en vista de les experiències de governs de forces d’esquerres amb el PSOE a nivells autonòmics i municipal, així com la trajectòria d’incompliments del mateix Sánchez, entenem que aquesta opció no és la millor per garantir els nostres objectius de transformació social”.