la seva setena legislatura

Ana Pastor, la primera a acreditar-se al Congrés després del 28-A

Per primera vegada, els parlamentaris hauran de declarar els seus interessos especificant de quines empreses han cobrat

undefined36036946 madrid 25 10 2016  pol tica    rueda de prensa tras la consu170523100613

undefined36036946 madrid 25 10 2016 pol tica rueda de prensa tras la consu170523100613 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La presidenta del Congrés i diputada del PP per Pontevedra, Ana Pastor, ha sigut la primera dels 350 diputats elegits en els comicis del passat 28 d’abril que ha acudit aquest dilluns a la Cambra Baixa a presentar les seves credencials. Per a ella, aquesta serà la seva setena legislatura.

Després d’ella, els següents han sigut els números dos i tres de la llista del PSOE per Conca: Luis Sahuquillo, que ocupa un escó al Congrés des de la novena legislatura, i la directora provincial de l’Institut de la Dona a Conca, Mariana de Gracia Canales.

Sahuquillo ja es va convertir en el primer diputat a desfilar pel Congrés després de ser elegit en les eleccions de fa tres anys, però en aquesta ocasió ha sigut l’encara presidenta de la Cambra Baixa qui li ha arrabassat aquest 'títol’.

Tràmits necessaris

I és que, a les 09.58 hores, Pastor s’ha acostat a la primera de les sales que ha habilitat el Congrés perquè els electes puguin fer tota la paperassa necessària per acreditar-se, uns tràmits que podran fer des d’aquest dilluns personalment o amb mitjancers des de les deu del matí fins a les sis de la tarda.

Notícies relacionades

Concretament, els parlamentaris sortits de les urnes el passat 28-A hauran de declarar el seu patrimoni i, per primera vegada, hauran d’omplir també una declaració dels seus interessos especificant de quines empreses cobraven fins ara.

A més d’omplir tots els formularis que exigeixen les normes de la Cambra, s’hauran de fer una fotografia per a la seva fitxa parlamentària i rebran part de l’equip tecnològic que la institució posa a la seva disposició per facilitar el seu treball parlamentari. Això sí, no perfeccionaran la seva condició de diputats fins que jurin o prometin la Constitució en la sessió constitutiva del nou Congrés, el 21 de maig.