Casado demanarà a Sánchez mesures per "garantir la convivència" a Catalunya

El president del PP es reivindicarà com a líder de l'oposició malgrat la proximitat de Cs

'The Economist' preveu la caiguda del dirigent conservador si el 26-M no treu un bon resultat

zentauroepp48034923 sanchez casado190506130620

zentauroepp48034923 sanchez casado190506130620 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Pedro Sánchez ha iniciat avui amb Pablo Casado la ronda de contactes per analitzar la situació política després de les eleccions generals. Debilitat després de perdre més de la meitat dels escons el 28-A (el PP va caure de 137 diputats a 66), Casado ha arribat a la Moncloa poc abans de la una del migdia “disposat a escoltar” el cap de l’Executiu i a allargar-li la mà per “evitar que els independentistes continuïn avançant en el seu objectiu de ruptura constitucional”, van informar fonts del seu equip.

Sánchez ha rebut Casado a dalt de l’escalinata de la Moncloa, s’han saludat somrient, han posat per als fotògrafs i han passat a la Sala Tàpies, on estan mantenint la reunió.

El PP ha perdut la majoria absoluta al Senat, una Cambra clau per a l’aplicació d’un possible 155, però el dirigent conservador desitja mostrar el seu suport a qualsevol iniciativa que pugui prendre Sánchez contra el sobiranisme a Catalunya, on el PP considera que són necessàries mesures urgents per "garantir la convivència" i també contra les formacions que "encoratgin la violència". 

Casado exigirà al secretari general del PSOE, vencedor de les generals amb 123 parlamentaris, que no dugui a terme la pujada d’impostos anunciada davant de les dades que, segons la seva opinió, avalen l’estancament econòmic d’Espanya. 

El líder dels populars, afegeixen fonts de la direcció, vol deixar clar a Sánchez (i a Albert Rivera) que, malgrat que Ciutadans s’ha quedat a només nou escons (57), el PP és el "partit líder de l’oposició" i l’exercirà de forma "ferma i constant" durant tota la legislatura.

Una "secta ideològica"

El successor de Mariano Rajoy arriba a la cita després de veure el seu nom en un article al prestigiós setmanari britànic 'The Economist', bíblia del neoliberalisme, en què s’augura la seva dimissió "forçada" si no aconsegueix uns resultats acceptables en les eleccions municipals, autonòmiques i europees del 26 de maig. La revista assenyala que Casado va triar transformar un partit “ampli” com el PP en “una secta ideològica”. 

Notícies relacionades

Sánchez va convocar la setmana passada Casado, Rivera i Pablo Iglesias (42 escons) a aquesta ronda per saber quins recolzaments pot tenir de cara a la seva investidura. El torn del dirigent taronja serà dimarts al matí i el del líder morat, aquell dia a la tarda. Per estricte ordre de pes parlamentari. Sense picades d’ullet a Podem.

Ara per ara, fora d’aquest diàleg s’han quedat Vox, ERC i la resta de forces que han obtingut representació al Congrés.