CITA AMB LES URNES

Urtasun creu que el veto a Puigdemont és "vergonyós»

L'eurodiputat demana una mobilització d'esquerres el 26-M per "evitar que l'extrema dreta capitalitzi el malestar a la UE"

zentauroepp46495799 el dirigent de catalunya en com  ernest urtasun en l acte de190118114547

zentauroepp46495799 el dirigent de catalunya en com ernest urtasun en l acte de190118114547 / Guillem Roset

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ernest Urtasun ha considerat "vergonyosa" la decisió de la JEC d’impedir que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí puguin presentar-se a les eleccions europees. L’eurodiputat dels comuns, que aspira a la reelecció en el número tres de la llista d’Unides Podem Canviar Europa, ha reclamat una mobilització de l’esquerra per evitar l’augurat creixement de l’extrema dreta.

"Crec que pujaran molt, està clar. Tenim un mes per combatre-ho. Hem d’evitar que l’extrema dreta capitalitzi el malestar a la UE", ha reflexionat en un esmorzar informatiu. Després de denunciar que alguns d’aquests partits "tenen vincles molt estrets amb els russos", ha assenyalat que precisament Rússia és un element que divideix formacions com per exemple el Front Nacional francès i el partit Llei i Justícia polonès. La clau, de tota manera, per a Urtasun és quin paper voldrà jugar el PP. "Hauran de triar si formen majoria amb els liberals i els socialdemòcrates o amb l’extrema dreta. Si decideix que no hi ha acords amb l’extrema dreta, faran que siguin residuals. Els partits que han pactat amb l’extrema dreta només fan que alimentar-la".

Notícies relacionades

De tota manera ha considerat que el fre a la ultradreta no pot ser l’únic argument per anar a votar. I, en aquest sentit, ha posat la igualtat de gènere, les polítiques d’immigració o el canvi climàtic com alguns dels reptes que estan en joc a les urnes del 26-A. En aquesta contesa ha lamentat no poder competir amb Puigdemont després de la decisió de la JEC.  "No s’entén. És vergonyosa. Fins i tot el president de la JEC va votar en contra d’aquesta resolució –ha clamat. Políticament, crec que Puigdemont és un dels pitjors presidents que Catalunya ha tingut però vull poder confrontar i debatre amb ell. Igual que amb Toni Comín".

L’eurodiputat, que ha lamentat la concessió de la Creu de Sant Jordi a algú amb actituds "xenòfobes" com Núria de Gispert, creu que la qüestió catalana estarà molt present en aquesta campanya, considera que "ens mereixem una campanya centrada en temes europeus". En aquest sentit s’ha preguntat "quina versió de Josep Borrell veurem en aquesta campanya", si la de l’expresident del Parlament Europeu que parla en clau política de la UE o la que ho vol centrar tot en Catalunya. En clau interna, augura que trauran un bon resultat. "Hem tret uns resultats més baixos, però hem revertit les enquestes que donaven l’espai per mort. L’espai continua molt fort".