VIATGE FRUSTRAT

El Canadà va vetar l'entrada a Puigdemont perquè no va fer bé els tràmits

Electronic Travel Service no va remetre al polític diverses cartes enviades per part de l'administració canadenca

La companyia va cobrar 93 dòlars a Puigdemont per un tràmit que té un cost de 7 dòlars

zentauroepp47984932 l expresident carles puigdemont al press club de brussel les190502124247

zentauroepp47984932 l expresident carles puigdemont al press club de brussel les190502124247 / Natalia Segura

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El Canadà va suspendre a finals d’abril l’autorització de viatge a l’expresident català Carles Puigdemont per no rebre la informació addicional que li havia sol·licitat per finalitzar el tràmit, ha revelat aquest divendres el diari canadenc ‘La Presse’.

Segons el diari, que ha tingut accés als escrits judicials presentats per l’advocat de l’expresident, Puigdemont va pagar a l’empresa catalana Eletronic Travel Service 93 dòlars canadencs, en comptes dels 7 dòlars que demana el Govern d’Ottawa, per gestionar l’autorització electrònica de viatge que necessiten els ciutadans europeus que volen visitar el país a través de la seva pàgina web canadianeta-visa.com.

Després d’enviar la sol·licitud inicial per a la concessió de l’autorització electrònica de viatge a Puigdemont, aquesta empresa mai va remetre a l’expresident català dues cartes en les quals les autoritats canadenques sol·licitaven dades addicionals per completar el procés.

Web coneguda entre viatgers

No és la primera vegada que l’empresa catalana té problemes amb aquest tipus de visats, i és que, segons ‘La Presse’, fòrums de viatgers a internet ja alertaven de les accions fraudulentes d’aquesta tramitadora la interfície de la qual és realment semblant a la web oficial del govern del Canadà.

‘La Presse’ assegura que l’expresident català, fugit de la justícia espanyola, va rebre una comunicació d’Electronic Travel Service en la qual se li deia que la seva autorització de viatge havia sigut “revocada”, en comptes de suspesa.

Notícies relacionades

L’advocat canadenc de Puigdemont, Stéphane Handfield, ha afirmat en escrits presentats davant dels tribunals canadencs per intentar obtenir l’autorització de viatge que Puigdemont va atribuir per error a les autoritats del Canadà el missatge d’Eletronic Travel Service. D’altra banda, l’advocat de Puigdemont a Espanya, Gonzalo Boye, va assegurar que “en defensa dels drets de Puigdemont i dels catalans, ara toca creuar l’atlàntic”.

“A tota hora el meu client estava convençut que estava tractant directament amb el Govern del Canadà, però es determina en última instància que aquest no era el cas”, va explicar Handfield.