La Junta d'Andalusia inicia el tràmit per acomiadar Bernat Soria

L'exministre socialista va incomplir l'exclusivitat laboral del contracte, per la qual rebia un plus de 5.000 euros que se sumava al seu salari de 15.000

MD25 MADRID  10 01 09 - El ministro de Sanidad y Consumo  Bernat Soria  sonrie durante la presentacion de los datos de donacion y trasplante de organos en 2008 en Espana  EFE   Manuel Hernandez de Leon

MD25 MADRID 10 01 09 - El ministro de Sanidad y Consumo Bernat Soria sonrie durante la presentacion de los datos de donacion y trasplante de organos en 2008 en Espana EFE Manuel Hernandez de Leon / MANUEL HERNANDEZ DE LEON (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe / Sevilla

La Fundació Progrés i Salut, adscrita a la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d’Andalusia, ha iniciat el tràmit per acomiadar l’exministre socialista Bernat Soria i el també investigador d’aquesta entitat Shom Shanker, segons han confirmat fonts pròximes a la fundació. En el cas de Soria, el motiu per rescindir el contracte és el de "trencar l’exclusivitat" laboral, "al compaginar l’activitat privada amb el seu contracte públic en una fundació de la Junta d’Andalusia que exigia clarament exclusivitat".

Els dos investigadors tenien obert un expedient informatiu per l’anterior Administració socialista de la Junta, el de Soria amb data 8 de gener passat i el de Shanker, de l’octubre passat, i aquest dijous el patronat de la fundació ha conegut un informe jurídic de Price Waterhouse que ha sigut determinant per decidir l’acomiadament de tots dos.

Els dos investigadors, que van exercir la màxima responsabilitat al Centre Andalús de Biologia Molecular i Medicina Regenerativa (Cabimer), tenien un salari anual de 150.000 euros, que en el cas de Soria es veia incrementat en 5.000 euros més en concepte d’exclusivitat. Segons l’informe jurídic de la referida consultora, Bernat Soria va vulnerar els termes d’exclusivitat a més d’haver actuat amb mala fe contractual, ja que va mantenir relació amb dues empreses del mateix sector d’investigació que el Cabimer, cosa que mai va comunicar.

A més, en una d’aquestes empreses, una filla de Sòria actuava com a administradora i ell mateix com a apoderat, la qual cosa l’esmentat informe jurídic considera una argúcia legal per haver ocupat la seva filla per ocultar la seva activitat real.

En el cas de Shom Shaker, l’expedient es va iniciar per no haver-se ocupat d’un investigador que no acudia al seu lloc de treball. L’investigador absentista ja va ser acomiadat per la seva incompareixença en el lloc de treball.

Dimarts passat, el conseller de la Presidència, Elías Bendodo, va afirmar que Bernat Soria "és el treballador de la Junta que més cobra" i va assegurar que s’actuaria amb "fermesa davant de possibles fraus laborals a l’administració amb independència del càrrec polític i del nom del responsable".  

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Andalusia