29 febr 2020

Anar al contingut

Panorama postelectoral

Casado no retraurà a Rivera que pacti amb Sánchez

Juan José Fernández

Casado no retraurà a Rivera que pacti amb Sánchez

Carlos Perez

El president del Partit Popular, Pablo Casado, no retraurà a Albert Rivera que pacti amb Pedro Sánchez en l’hipotètic cas que arribessin a algun acord per a la pròxima legislatura, i mantindrà un perfil baix de comentari sobre converses que poguessin mantenir el líder socialista i el de Ciutadans.

Fonts pròximes al president del PP refereixen com Casado ha expressat la seva preferència per aquest escenari en comptes d’un en què Sánchez es vegi obligat a recolzar-se en Podem o en forces nacionalistes per governar en la nova etapa.

Però en el calendari més immediat, abans de qualsevol conversa formal Sánchez-Rivera, hi ha la trobada Sánchez-Casado. El líder dels populars pensa portar a la seva reunió amb Pedro Sánchez, prevista per dilluns que ve a les 13.00 h, una maleta de temes de conversa similar a la que va portar a la reunió que va mantenir amb ell el 2 d’agost a la Moncloa, l’única trobada que han mantingut els dos líders: aplicació de la Constitució a Catalunya, alleujament de la pressió fiscal, el seu concepte de Silver Economy (economia orientada a la tercera edat), accions contra la violència de gènere i un programa d’infraestructures amb èmfasi sobre l’endèmica falta d’aigua al sud-est. 

Malgrat la nova actitud de desmarcatge de Vox que està evidenciant el líder dels populars, en la campanya del 26-M matisarà els seus epítets contra la formació d’extrema dreta, segons informen fonts properes al president del PP, conscient de les necessitats diferents de recolzaments que puguin tenir els candidats populars en diversos punts d’Espanya. "No tots els barons li estan demanant moderació en el missatge", resumeixen aquestes fonts.