CITA AMB LES URNES

Quan Talegón li retreia a Boye el seu passat terrorista

La número tres de JxCat a les europees deia del cap de la seva llista que "hi ha animals amb més ètica"

L'advocat va ser condemnat a 14 anys per col·laborar amb ETA en el segrest d'Emiliano Revilla

whatsapp-image-2019-05-01-at-113008

whatsapp-image-2019-05-01-at-113008

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de la decisió de la JEC d’impedir a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatípresentar-se a les eleccions europees, JxCat va decidir triar com els seus "substituts provisionals" Gonzalo Boye, Xavier Trias i Beatriz Talegón. La número tres va retreure en repetides ocasions per Twitter al cap de llista el seu passat terrorista, recordant que va ser condemnat a 14 anys de presó per col·laborar amb ETA en el segrest el 1988 de l’empresari Emiliano Revilla, que va estar 249 dies en captiveri.

Les escaramusses públiques entre els avui companys de candidatura van començar el 2016. Talegón, farta de "difamacions públiques i insults" per part del compte oficial de la revista ‘Mongolia’, va disparar per primera vegada contra Boye, fundador i editor de la publicació. "Et fas una revista ‘satírica’ i insultes a qui vulguis. Després dius que és llibertat d’expressió ;)”. La cosa no quedaria aquí i la tertuliana continuaria carregant contra l’advocat, portant a col·lació el pas per la presó. "Que qui ha estat a la presó per haver col·laborat amb un segrest d’ETA vingui a donar lliçons sobre llibertat, fa molta gràcia. Això sí que és humor", sentenciava.

Boye, des del seu compte personal, va recollir en diverses ocasions el guant. "Fes-t’ho mirar, potser t’ho solucionen", es va regirar. "Segur que coneixes gent que ‘soluciona’ ‘problemes’ de manera ‘eficaç’. ¿Oi que sí?", va assenyalar la també advocada suggerint els seus contactes amb el món de la criminalitat. 

En plena guerra dialèctica, quan Talegón va compartir un estudi en el qual es deia que tenir estudis universitaris podria augmentar el risc de tumor cerebral, Boye li va deixar anar: “No et preocupis, això només els passa als que utilitzen el cervell”. El xoc estava servit. “Parlant de cervells, no he vist evidències de l’existència del teu en l’entrevista d’avui. I penses que ningú té”. "¿Has pres la medicació?", li va preguntar Boye, i la tertuliana va rebatre apuntant que potser li hauria anat bé passar una temporada més a la presó. "Et veig ‘totalment’ reinserit i reeducat. Em temo que la rebaixa de condemna va ser massa àmplia. Te’n va fer falta una mica... ;)”.

"Els terroristes fan fàstic. També els d’esquerres"

Notícies relacionades

De forma incisiva li preguntava com havia aconseguit aquesta reducció de pena. "Si t’acusen d’un delicte, et rebaixen la condemna per ‘penediment’ i després dius que no has fet res, ¿de què va això?", assestava. Boye, que es va treure la carrera de Dret mentre era a la presó, va ser posat en llibertat el 2002, sis anys després d’haver ingressat a la presó. I també li consultava quant li havia costat netejar el seu historial a Google, assenyalant que feia un any "sortien moltes altres coses que avui són difícils de trobar". 

"Els terroristes fan fàstic. També els d’esquerres. No es confonguin", va insistir Talegón sobre el seu avui cap de files, sentenciant que "hi ha animals amb més ètica" que Boye. Després d’aquesta enemistat larvada en el temps, compartiran campanya electoral.