CITA AMB LES URNES

Els comuns es conjuren per a la batalla de Barcelona

"Hem perdut escons, però som més decisius que mai", destaca Asens

asens

asens

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En plena ressaca electoral, toca fer anàlisi de danys. La patacada dels comuns estava cantada. Ells eren els primers a saber-ho. Però al final donen per bo el resultat, ja que s’ha evitat el sinistre total i, malgrat haver perdut cinc escons i passar de primera a tercera força, arriben sencers a la cita electoral que realment importava: la batalla de Barcelona.

"Hem perdut escons, però som més decisius que mai", ha sentenciat Jaume Asens. "Teníem un context diferent de les altres eleccions. L’escenari del vot de la por del tripartit de Colón i el d’excepcionalitat a Catalunya amb els presos polítics ha fet que no aconseguíssim el resultat que esperàvem –ha reconegut–. Hem remuntat escons respecte al que deien enquestes, que ens donaven quatre. La remuntada no ha arribat fins on volíem, però ens hem quedat a les portes d’aconseguir el vuitè".

En la seva estrena com a cap de llista ha assegurat haver-se sentit còmode en el seu nou rol i ha defensat la seva polèmica decisió de no anar a l’únic acte electoral de Pablo Iglesias en campanya a Catalunya per poder preparar el debat electoral. Passat el dia de la veritat, ha tornat a avalar l’entrada de la seva formació al Govern per ser una "palanca de canvi". "Esperem que Pedro Sánchez hagi escoltat el mandat de les urnes i als seus votants que li deien ‘sí que es pot’ i ‘Rivera, no’”. Després d’asseverar que el temps dels governs monocolors ja s’ha superat, ha afirmat que un executiu socialista en solitari seria un "govern feble". De cara a la negociació amb els socialistes, ha assegurat que no posaran línies vermelles per a la investidura i ha demanat a ERC que faci el mateix i torni a la taula de diàleg. 

Notícies relacionades

Asens ha considerat que el PSOE s’ha aprofitat del vot útil a cavall guanyador i ha confiat que passi el mateix en les municipals. "Som els que anem guanyant a Barcelona igual que el PSOE era el que anava guanyant en les generals [...]. La gent no és idiota i sap llegir bé la realitat de cada contesa electoral", ha reflexionat el fins ara tinent d’alcalde de Barcelona. 

Amb la mirada posada en la defensa de Barcelona, la joia de la corona, els comuns havien decidit afrontar aquest carrusel electoral amb el lema de "tres eleccions, una campanya". El 28-A era només el partit d’anada d’una eliminatòria en què el resultat final, clau per al futur de la confluència, s’haurà de llegir després del 26-M.