09 jul 2020

Anar al contingut

CITA AMB LES URNES

Batet descarta governar amb Ciutadans

"El pacte amb Cs mai ha estat en els plans", sentencia la ministra

Roger Pascual

Batet descarta governar amb Ciutadans

FERRAN NADEU

Després de contribuir al triomf de Pedro Sánchez amb 12 diputats a Catalunya, el PSC somriu de nou i és dels que defensa amb més entusiasme la idea de governar sols. L’aliança amb Ciutadans, escenari amb què havien coquetejat alguns barons socialistes, situaria en una posició molt incòmoda el PSC a Catalunya. Meritxell Batet ha descartat governar amb el partit d’Albert Rivera. 

"El pacte amb Cs mai ha estat en els plans –ha sentenciat la ministra. Veient els resultats electorals podem descartar aquest acord". La cap de llista ha assenyalat que els resultats obtinguts els permeten erigir-se com "la centralitat no independentista a Catalunya". "Ningú podrà parlar en nom de Catalunya sense comptar amb el PSC", ha asseverat abans de posar èmfasi en el fet que els "independentistes hauran de contestar a la pregunta de què fer a Madrid, si volen ser útils o no". En aquest sentit, ha tornat a expressar la seva voluntat de diàleg amb totes les formacions i de refer els consensos. 

Acompanyada per Jaume Collboni, responsable de política municipal del PSC i alcadable a Barcelona, ha demanat que "els ajuntaments apuntalin la victòria socialista en les generals".