CAMÍ DE LES URNES

"Progres", "feminazis", "engany" democràtic... Així és un míting de Vox per dins

Abascal va atacar els candidats del PP, PSOE, Podem i Cs i va denunciar la complicitat de la Junta Electoral

Ortega Smith, Espinosa dels Monteros i Monasterio van caldejar l'ambient abans de l'arribada del líder d'ultradreta

20190423 434162 abascalmo 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Atacs als "progres", a les "feminazis", alsecologistes, als periodistes que es dediquen a "manipular”el seu missatge, a la Junta Electoral Central i, és clar, alsquatre líders polítics principals. Els dirigents de Vox no van deixar cap canya dreta en el míting de Las Rozas (Madrid). Sempre aclamats per les gairebé 5.000 persones que hi van assistir i que cridaven "visques" cada vegada que s’escoltava la paraula 'Espanya'. El missatge que van llançar als "progres", en algun moment amb cert to d’amenaça, va ser clar: "Per primera vegada entraran al Parlament els legítims representants del poble espanyol". 

Mentre els candidats del PP, elPSOEPodem Cs donaven els últims retocs a les seves estratègies de cara al debat d’Atresmedia d’aquest dimarts, Santiago Abascal va saltar a l’arena per denunciar el contuberni dels quatre principals partits per silenciar Vox i deixar-lo al marge d’una batalla dialèctica que, per darrere reconeixen, no els hauria anat bé. “L’èxit és que aquesta plaça és plena de sentit comú mentre el plató d’Antena 3 és ple de llocs comuns”, va sentenciar mirant d’alçar-se amb la victòria d’un debat en què no va participar.

Per primera vegada en campanya electoral va estar acompanyat pel ple de la direcció del seu partit: el seu número dos, Javier Ortega Smith; el vicesecretari de Relacions Internacionals, Iván Espinosa de los Monteros –a qui Abascal va definir com "el millor repartidor de mocs"–, i la candidata a la presidència de la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio –que s’ha guanyat el sobrenom de "flagell de les feminazis". 

20190423 434160 smitht 1 1 / periodico

El líder d’ultradreta va deixar, primer, que els seus companys escalfessin l’ambient. Després va posar en el punt de mira el debat organitzat per Atresmedia. Entre moltes altres denúncies, va retreure que no es parlés de la protecció de les fronteres, de la derogació de la llei de memòria històrica o de l’aplicació d’un155 que permeti dissoldre els Mossos d’Esquadra, intervenir TV-3 i posar els "partits separatistes a la picota per il·legalitzar-los". Aquestes últimes propostes van ser rebudes al crit de "¡Puigdemont a la presó!".

“No ens representen”

Notícies relacionades

Les paraules més gruixudes van anar adreçades als quatre candidats. “No ens representaven les rialletes nervioses ni veure’ls caminar junts tan alegres, ¿de què reien si ni tan sols es porten bé?”, va ironitzar Abascal sobre l’arribada de Pedro Sánchez, Pablo CasadoPablo Iglesias i Albert Rivera al debat del dia anterior a RTVE. Moments més tard, els va acusar de ser la imatge de la “reunió de latraïció, de ladecepció, delmàrquetingi del’odi”. Els va acabar definint com “els quatre genets de l’apocalipsi”.

La Junta Electoral Central també va rebre la seva dosi de protagonisme en el discurs d’Abascal, que li va recriminar ser “còmplice” del PSOE i el PP en el seu intent d’apaivagarVox i de no donar ordres “a les delegacions del Govern i aquestes a la policia perquè aquestes manifestacions violentes amenaçadores [davant dels actes de Vox] siguin dissoltes a cops de pilota”. Va apuntar que l’objectiu d’aquest “complot progre”, com el va definir Espinosa de los Monteros, és intentar ocultar que el28-A“passarà aEspanyauna cosa molt gran”.