ACORDS DESPRÉS DELS COMICIS

Sánchez aclareix que no pensa pactar amb Cs

«No està en els meus plans», assenyala el president al debat d'Atresmedia després de setmanes d'indefinició

ccb2720f-057b-4ac5-8e06-c4db770c0c1a-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La principal novetat va arribar tot just començar el debat. Pedro Sánchez havia jugat a la indefinició sobre els pactes durant tota la campanya. Mentre Pablo Iglesias li preguntava cada dia que aclarís si pensava acordar la seva possible investidura amb Ciutadans o amb Podem, el president del Govern callava, dins de la seva estratègia de mirar a la seva dreta i a la seva esquerra, buscant antics votants taronges i morats. Però aquesta vegada, en la seva primera resposta, va tancar la porta a una aliança amb Albert Rivera, que al seu torn es va comprometre fa diverses setmanes a no entendre’s amb Sánchez. “No està en els meus plans arribar a un acord amb un partit que ha posat un cordó sanitari al PSOE”, va dir el president del Govern.

La seva intenció és aliar-se amb Podem, però sense que els morats entrin al Govern, com demana Iglesias. “El primer serà acordar un programa –va explicar el líder de Podem–. Però si els ciutadans voten opcions diferents, les formacions polítiques han de buscar acords per treballar junts. Els governs de coalició serviran perquè no hi hagi un partit que faci el que vulgui amb arrogància”.

Notícies relacionades

Sánchez, en canvi, va apel·lar al vot útil i a la por de Vox. “Si sumen les dretes, faran el que han fet a Andalusia. Cal concentrar el vot en l’únic partit que pot frenar la dreta”, va dir.

Pablo Casado, mentrestant, es felicitava que a ell ningú li preguntés si pensava entendre’s amb el PSOE. “Som els únics que no han pactat amb Sánchez”, va assenyalar, rient i estenent la mà a Albert Rivera. El líder de Cs va recollir el guant, sense negar que en aquesta hipotètica aliança amb el PP també hi pugui tenir un paper Vox.