DES DE LA PRESÓ

video 3487858 / periodico

Jordi Sànchez exigeix un referèndum, però crida a «no quedar-se atrapats» amb dates

El candidat de JxCat erigeix els postconvergents com la garantia davant el 155 i l'extrema dreta

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El candidat de JxCat, Jordi Sànchez, ha ofert la seva segona roda de premsa des de la presó de Soto del Real (Madrid), aquesta vegada organitzada per l’Agència Catalana de Notícies (ACN). El dirigent ha erigit el seu partit com la “llavor de la unitat” i la garantia per aconseguir una nova consulta. “El referèndum només ens té a nosaltres per defensar-lo”, ha afirmat, tot i que no ha volgut fixar terminis: "El debat no és quin dia i quin mes, el que volem és desbloquejar la situació. No volem quedar-nos atrapats en una data concreta", ha asseverat, i s’ha tornat a mostrar convençut que el PSOE l’acceptarà tard o d’hora.

Sobre els resultats pobres que auguren les enquestes per a la seva formació, Sànchez ha resolt que el 21-D “també els donaven” i finalment JxCat es va situar per davant d’ERC. "Som la gent que defensem l’1-O, que portarem el referèndum i el diàleg, tot simultàniament", ha assenyalat, comparant-se amb els republicans, i ha reflexionat que la tendència al vot estratègic davant de l’"amenaça de por de Vox i el poder de Cs i el PP amb el 155 és falsa". 

El també dirigent de La Crida ha defensat la seva candidatura com una "garantia que ni el PSOE tingui les mans lliures per aplicar el 155 ni que l’extrema dreta arribi a governar". "Som la garantia que la veu de Catalunya sigui al centre del debat", ha afirmat, i ha cridat a posar sobre la taula el referèndum i a "no amagar-lo". "Si no ho fem ara, que som a la presó, sent jutjats, ¿quan?", s’ha preguntat, i ha fet autocrítica: "Segur que no vam fer coses bé i que ens mirem al melic".

Sànchez ha assegurat que "no tirarà la tovallola", que "cap batalla s’ha guanyat amb un sol combat" i que el vot a JxCat és "un vot per ajudar els presos". “Qui cregui en el referèndum, en la llibertat, a obrir les presons i les fronteres i acabar la judicialització, que sàpiguen que tot anirà millor si JxCat és fort després del 28-A".

Unitat del sobiranisme

A la pregunta pelfutur de l’independentisme al Congrés, ha tornat a apostar per la unitat estratègica del sobiranisme, “treballar conjuntament amb els companys d’ERC i part dels comuns” amb quatre punts clau: el referèndum; un paquet de mesures que blindin la llengua, els mitjans de comunicació públics i l’educació; “polítiques de progrés”, i “llibertats”. 

Notícies relacionades

"Que ningú ho oblidi, si el PSOE és fort amb el recolzament de Cs tindrem el 155. El debat és 1-O o 155, repressió i judicialització", ha augurat, i ha qüestionat la "credibilitat" del candidat socialista, a qui ha reclamat si està disposat a "sacrificar l’estabilitat d’Espanya i la democràcia per evitar que els ciutadans de Catalunya es puguin expressar lliurement".

Sobre les relacions entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, ha indicat que la seva interlocució és "difícil" a causa de "les distàncies que generen la presó i l’exili" però que "la voluntat d’acord hi és". La rivalitat electoral no és un impediment per parlar i construir futur. I l’oferta de Puigdemont a Junqueras d’anar de segon és un exemple molt clar de construir aquest espai conjunt i de voluntat de diàleg”, ha conclòs.

Actualitzar

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Fa 1831 dies

Carregar més