CITA AMB LES URNES

Álvarez de Toledo i Arrimadas, pols entre aliades

Les candidates per Barcelona del PP i Cs es disputen en silenci la dreta, mentre es conjuren contra el PSOE i l'independentisme

zentauroepp47806066 la candidata de cs in s arrimadas estreny els punys davant u190418141955

zentauroepp47806066 la candidata de cs in s arrimadas estreny els punys davant u190418141955 / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pablo Casado i Albert Rivera han confiat la batalla catalana a dues dones que competeixen per una mateixa bossa de votants. Un sac de paperetes decisiu per mantenir el seu escó a Tarragona, i aconseguir-ne algun a Girona i Lleida. Cayetana Álvarez de Toledo i Inés Arrimadas juguen sabent que, malgrat tot, la seva màxima és compartida ("fer fora Pedro Sánchez de la Moncloa"), i que jugar amb enfrontaments assidus els pot perjudicar per igual.

Són aliades per omissió. Es conjuren contra el PSOE i els independentistes. No es trasbalsen entre elles, de fet la del PP li va estendre la mà per unir el constitucionalisme. Lliuren batalla en silenci, però el PP guanya terreny mediàtic. 

Les seves flamants declaracions a cop de titular, el reconeixement de José María Aznar, les visites de Casado i una agenda centrada únicament a Catalunya; l’empenyen en ‘trackings’ interns. La candidata s’ha passejat per Badalona, Cornellà, l’Hospitalet i Lleida, i té pendent un viatge a Berga, municipi en el qual governa la CUP.

I mentre el PP reforça la seva presència als carrers, Cs prioritza l’atenció als mitjans. Rivera encara no ha aterrat en aquest territori (l’acte central previst per a aquest diumenge a Barcelona ha sigut ajornat), i Arrimadas només ha protagonitzat tres actes públics a Catalunya: el setè dia de campanya a Vic Salou, i el vuitè, ahir, al barri del Poblenou de Barcelona. 

A la capital d’Osona, tradicional feu independentista, va ser esbroncada per desenes de veïns, una escena que previsiblement es repetirà aquest diumenge a Torroella de Montgrí, localitat on, al gener, un regidor de la formació va resultar ferit al rebre l’impacte d’un objecte suposadament llançat per persones que protestaven per la seva presència. 

"Victòria" a la UAB

Notícies relacionades

Fonts de Cs afirmen que la seva candidata incrementarà els actes a Catalunya i neguen que la popular els estigui menjant terreny electoral. En el PP, mantenen que Álvarez de Toledo ha aconseguit que els taronges vagin "a remolc", i afirmen que mostra d’això és la seva reacció davant dels incidents a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).  

Carlos Carrizosa, que no es presenta al 28-A, i la número cinc per Barcelona, Carina Mejías, van convocar els mitjans en aquesta universitat quatre dies després dels fets. Van retirar llaços grocs, en un campus buit a causa de les vacances de setmana santa, i van portar a la fiscalia l’’escrache’ a la seva adversària (tot i que en la denúncia van evitar esmentar-la i van focalitzar la querella en l’entitat estudiantil convocant S’ha Acabat). La maniobra va ser llegida pel PP com l’assumpció d’una  "victòria".