Casado intentarà rebaixar el to perquè l'esquerra no es mobilitzi

Intentarà suavitzar els seus discursos en l'última i decisiva setmana de campanya

Confia ser vist com l'única opció per treure Sánchez de la Moncloa

undefined47817745 graf3924 pamplona  navarra   19 4 2019   el l der del pp y c190419145900

undefined47817745 graf3924 pamplona navarra 19 4 2019 el l der del pp y c190419145900 / Inaki Porto

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Els dubtes han començat a assaltar l’equip de campanya dePablo Casado. Les enquestes internes assenyalen que el PP segueix estancat per sota del 20% dels vots i, així, la suma amb Ciutadans iVoxper desbancar Pedro Sánchez és impossible, admeten. Tenen, a més, una altra sospita lògica: si a les eleccions andaluses la majoria dels sondejos no van aconseguir captar l’empenta del partit deSantiago Abascal, ¿estaran aconseguint ara captar correctament el pols d’aquesta part de l’electorat de la dreta? ¿Vox traurà al voltant del 12% de les paperetes, tal com assenyalen els seustrackings privats, o n’aconseguirà moltes més?

Els assessors de Casado tenen la intenció que el candidat “rebaixi els decibels” dels seus discursos en els dies que queden de campanya per no motivar aquesta “por a les dretes” que està atiant el PSOE, assenyalen, i d’aquesta manera intentar que l'esquerra no es mobilitzi. Al PP veuen els dos debats com dues oportunitats d’or per demostrar que l’aspirant és un“valor segur”, com diu el seu lema, i representa un partit amb experiència (tot i que l’experiència no hagi comptat per fer les llistes).

Volen deixar enrere la imatge d’un polític que deixa anar una rastellerad’insults  a Sánchez, al febrer (“traïdor”, “mediocre”, “ocupa”), i acusa el president del Govern de preferir“les mans tacades de sang”, la setmana passada. A l’equip de Génova esperen que els ciutadans que des del juliol, quan va assumir la presidència de la formació, l’han vist com un candidatagressiui tremendista puguin conèixer el seu “veritable” tarannà en aquestes “quatre hores” en total que duraran els dos debats.

Missatges cremats

“A partir de dilluns ens ho juguem tot i hem de demostrar que el PP és l’única alternativa al PSOE, elvot útil”, diuen fonts del PP. No obstant, aquesta crida a optimitzar els recolzaments, davant de Cs i Vox, ja la va fer el febrer, quan el cap de l’Executiu va convocar les eleccions, de manera que l’argument ha perdut força. El mateix ha passat amb les seves advertències contra l’independentisme. Al setembre va arribar a demanarla suspensió de l’autonomia de Catalunya, com va ferTony Blairfins a quatre vegades amb Irlanda del Nord, una fórmula que alguns experts consideren inconstitucional.

Insults a Pamplona

Notícies relacionades

Fins a l’equador de la campanya, Casado ha protagonitzat22 actes en vuit diesi ha enviat múltiples missatges a cada jornada, i no s’ha centrat en una idea amb força. L’aspirant a la Moncloa ha buscat sense èxitpolaritzarel discurs global i aparèixer com el contrincant de Sánchez, però aquest no ha respost cap envit.  

AquestDivendres Santla caravana va portar el líder del PP fins a Alfaro (La Rioja), Saragossa, on va acudir auna altra processó, i Pamplona, ciutat en què va rebre insults d’algunes persones durant el curt passeig que va fer des del cotxe fins a la plaça de San José, al costat de la catedral. Una vegada iniciada la seva intervenció al peu del temple, l’acte va discórrer sense incidents. Casado no es va referir a les injúries, però sí que va recordar els intents de boicots a Vox i Cs i va remarcar que mai admetrà que es creuin “les línies vermelles de la violència ‘abertzale’”.