Un detingut per entrar amb bidons de gasolina a la catedral de Sant Patrici de Nova York

La gasolina va arribar a vessar-se pel terra de l'església quan un guàrdia de seguretat el va fer aturar-se

saint-patrick

saint-patrick

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Un home de 37 anys va ser arrestat dimecres a la nit després d’entrar a la catedral de Sant Patrici, a la ciutat de Nova York, amb dues llaunes plenes de gasolina, líquid per a encenedors i encenedors.

Segons la policia, l’home va entrar a la catedral catòlica cap a les vuit del vespre i un guàrdia de seguretat el fer aturar-se. Quan l’home es va girar per anar-se’n, la gasolina va caure a terra i el guàrdia en va informar la patrulla policial que hi havia davant de l’edifici.

Els agents es van reunir amb l’home i va ser posat sota custòdia després de ser interrogat, segons ha relatat John Miller, subcomissionat d’Intel·ligència i Contraterrorisme de la policia de Nova York.

"Una persona que ingressi en un lloc icònic com la Catedral de Sant Patrici amb més de 15 litres de gasolina, dues ampolles de líquid per a encenedors i encenedors, és una cosa que ens preocupa molt", ha dit Miller en una roda de premsa davant de la catedral.

Notícies relacionades

Quan se li va preguntar si el "terrorisme" era un possible mòbil de l’incident, Miller ha comentat que era "massa aviat per dir això". Miller ha destacat el fet que aquest cas s’hagi produït dos dies després del’incendi a Notre-Dame de París. "Aquest és un indicador d’alguna cosa que seria molt sospitosa".

La versió del detingut és que la seva camioneta s’havia quedat sense gasolina. Quan la policia va revisar el vehicle, van veure que no estava sense combustible, i llavors van arrestar l’home. "Ell és un vell conegut de la policia i estem investigant els seus antecedents", ha afegit. "No sabem quin era el seu objectiu, quin era el seu motiu."